sprzeciw prokuratury bliżniaki - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 09 lut 2016, 12:58

no ale SKO nie żąda samo z siebie, tylko pewnie dostali wniosek z prokuratury i będą unieważniać albo coś w tym stylu

A prokuratura w postępowaniu administracyjnym działa jako strażnik prawa i nie ma co fikać. Skoro piszą o uchylenie to trzeba uchylać a nie się targować jak przekupy. Prokuratura to jest jedyny organ gdzie I instancja się moze poskarżyć na decyzje SKO więc lepiej mieć z nimi dobre stosunki ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lut 2016, 13:19

[quote="Tom."]no ale SKO nie żąda samo z siebie, tylko pewnie dostali wniosek z prokuratury i będą unieważniać albo coś w tym stylu

Zap[ewne tak. i wolałabym zeby u nas też obrali taki tryb, a nie bezpośrednio do nas, bo w tym trybie SKO by zabrało głos unieważniając naszą decyzję z usadanieniem. Uzasadnienie prokuratury jest słabe merytorycznie.
Zresztą w moim przypadku mam problem z wnioskiem, bo osoba wpisała tylko jedno dziecko i na zasw od pracodawcy tez ma tak wypisane i troche nie bardzo.
kasia26

Napisano: 09 lut 2016, 14:59

i co mi poradzicie z tak wypełnionym wnioskiem ?
kasia26

Napisano: 09 lut 2016, 15:02

odmów zmiany/uchylenia ponieważ strona wnioskowała o dodatek z tytułu urodzenia jednego dziecka z dwóch i pracodawca też udzielił urlopu z tytułu opieki nad jednym dzieckiem a nie obojgiem

nic innego mi do głowy nie przychodzi
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lut 2016, 15:15

Miała dwie decyzje zaskarzone, na jednym wniosku wpisała dwoje na drugim już tylko jedno i tak samo zaswiadczenie od pracodawcy na jednym wpisał dwoje , jak składała następny wpisał jedno.
Masakra.
Powie że organ ją wprowadził w błąd, bo przyznał jeden dodatek, to na drugi raz jedno wpisała .
kasia26

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x