sprzedaż zimi i PIT 39 za 2018 rok

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
mm32
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

sprzedaż zimi i PIT 39 za 2018 rok

Post autor: mm32 »

zweryfikowałam osobę składającą wniosek o SR i okazało się że MF wykazało dodatkowo dochody z PIT 39, zadzwoniłam do klienta i okazało sie że to sprzedaż ziemi ale oni nie mają tych pieniędzy ponieważ kupili działkę i zamierzają się budować.
Myślę że to nie utrata dochodów kupno nowej działki pod budowę tylko bierzemy dochody z 2018 roku i z PIT 39 o sprzedaży ziemi. Jak myślicie?
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Re: sprzedaż zimi i PIT 39 za 2018 rok

Post autor: Alalala »

coś było, że jak ten dochód z PIT-39 jest przeznaczony na cele mieszkaniowe to się chyba go utraca - dawno miałam taki przypadek więc nie pamiętam
m68
Stażysta
Kontakt:

Post autor: m68 »

Jak myślicie jednak jest to dochód i tyle!!!
ops.oliwia
Referent
Kontakt:

Post autor: ops.oliwia »

musisz wystąpić do urzędu skarbowego czy dochód uzyskany z odpłatnego zbycia nieruchomości jest w części czy w całości zwolniony z podatku dochodowego od osób fizycznych. Jeśli U. S napisze, że nie podlegają opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych, to nie stanowią one dochodu przy ustaleniu prawa do zasiłku rodzinnego.
ODPOWIEDZ