Sprzet rehabilitacyjny - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 kwie 2017, 11:25

mam pytanie dotyczące sprzętu rehabilitacyjnego. Osoba wnioskuje na dziecko na wannę z hydromasażem, (fotel do masażu taki napisął lekarz) a chodzi o worek z granulatem oraz huśtawkę bocianie gniazdo. Czy można dziecko dofinansować taki taki sprzęt jeśli ma niedowład koniczyny górnej prawej.
Proszę o odpowiedz.
anulek
Praktykant
Od: 04 kwie 2017, 11:18
Zajmuję się: Dofinansowanie zaopatrzenia,

Napisano: 04 kwie 2017, 14:56

wnioskują o jedno, lekarz napisał co innego a chodzi o jeszcze co innego?!?!?! o co w końcu chodzi? co zalecił lekarz, co jest przez niego wpisane w zaświadczeniu lekarskim?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 06 kwie 2017, 9:40

W zaświadczeniu lekarskim wypisane jest: fotel do masazu, wanna z hydromasażem i huśtwaka "bocianie gniazdo" a faktury pro-forma mam na worek z granulatem - czyli fotel do masazu oraz siedzisko bocianie gniazdo. faktura na wannę jest ok.
Nie wiem co mam odpisać wnioskodawcy czy poprsze o aktualnienie pfro formy z tym co wypsiał lekarz albo o aktualnienie zaświadczenia lekarskiego.
anulek
Praktykant
Od: 04 kwie 2017, 11:18
Zajmuję się: Dofinansowanie zaopatrzenia,

Napisano: 06 kwie 2017, 10:57

My wanny z hydromasażem mamy wyłaczone z dofinansowań w sprzęcie rehab (wewnętrzne procedury), kiedyś dawaliśmy na maty z hydromasażem do wanny.

Jeśli to dziecko ma niedowład jednej ręki i nic więcej to jak worek z granulatem oraz huśtawka mają go rehabilitować? to lekarz specjalista pisał? dziwna sprawa, muszą rodzice dobre uzasadnienie napisać i przekonać Was, że te sprzęty są zasadne, chyba że nie chcecie podważać tego co lekarz napisał to dajcie dofinansowanie i tyle. Albo powołać swojego eksperta(jak w ASie) i niech oceni dziecko, wnioskowane sprzęty
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x