sprzęt rehabilitacyjny - odmowa

PCPR

Re: sprzęt rehabilitacyjny - odmowa

Post autor: PCPR »

czyli, jak traktujecie rower trójkołowy?
mon w

Post autor: mon w »

Likwidacja barier technicznych.
marcepanna

Post autor: marcepanna »

Na sprzęcie do rehabilitacji nie można oszczędzać. Dlatego należy sięgać po ofertę najlepszych producentów. Polecam tę firmę https://www.mdh.pl/.
se12

Post autor: se12 »

No a jak ktos ma posesję, i bierze materac ćwiczyć na dworze to są to "warunki domowe"
narine666

Post autor: narine666 »

rower trójkołowy z technicznych? pfron mi napisał, że ze sprzętu rehabilitacyjnego to powinno się refundować ...
lena15

Post autor: lena15 »

A my dostaliśmy opinie z pfron że z barier technicznych i że nie jest to sprzęt rehabilitacyjny.
narine666

Post autor: narine666 »

a mogę otrzymać ta opinię??? [email protected]
lena15

Post autor: lena15 »

Opinie mieliśmy z biura pełnomocnika rządu ds. os. niepełnosprawnych a nie z pfronu. Napisali że w opinii biura rower trójkołowy może być dofinansowany w ramach likwidacji barier technicznych, ale ze względu na indywidualną sytuację os.niepełnosprawnej i jej potrzeby to pcpr ma ocenić w ramach jakiego programu udzieli dof.
Czyli za wiele nie pomogli... jak zwykle.
Melba

Post autor: Melba »

Z tego wynika, że tak naprawdę nikt nie może zakwestionować w ramach jakiego zadania jest dofinansowywany, byleby tylko nie stosować zasady, że raz ze sprzętu, raz z barier.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

narine666 pisze:rower trójkołowy z technicznych? pfron mi napisał, że ze sprzętu rehabilitacyjnego to powinno się refundować ...
że co powinno, coś zjadłaś :) wklej tutaj te odpowiedź PFRON jeśli możesz :)

u mnie od paru lat dajemy trójkołowe rowery rehabilitacyjne w sprzęcie rehabilitacyjnym
ODPOWIEDZ