Też tak uważam i dla mnie to głupie, ale takie były zalecenia pokontrolne i jeszcze nasz prawnik to potwierdził, więc cóż, wydaję kasę na bzdurne listy. Nie pierwszy i nie ostatni absurd w naszej rzeczywistości.małe ww pisze:art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
o to to... nic dodać nic ująćmałe ww pisze: ↑12 kwie 2023, 9:07art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
też jestem tego zdania...ale zawiadomienie takie wysyłam przed decyzją odmowną...bo SKO zwróciło na to uwagęmałe ww pisze: ↑12 kwie 2023, 9:07art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
wiadoma sprawa, tylko że w przypadku odwołania SKO z automatu uwala sprawęo to to... nic dodać nic ująć