średnia cena energii elektrycznej informacja Prezesa URE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 12 kwie 2023, 9:07

art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2023, 9:18

małe ww pisze:art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
Też tak uważam i dla mnie to głupie, ale takie były zalecenia pokontrolne i jeszcze nasz prawnik to potwierdził, więc cóż, wydaję kasę na bzdurne listy. Nie pierwszy i nie ostatni absurd w naszej rzeczywistości.
mag027
Referent
Od: 25 sie 2017, 9:55
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR

Napisano: 12 kwie 2023, 11:47

małe ww pisze:
12 kwie 2023, 9:07
art. 10 § 1 i art. 79a § 1 moim skromnym zdaniem ten zapis ma jedynie sens jeśli w trakcie postępowania organ wzbogaca zebrane materiały w niniejszej sprawie o jakieś dowody nieznane stronie. A w przypadku "prostego" postępowania w sprawie dodatku wniosek i deklaracja o dochodach jest znana wnioskodawcy bo sam je wypełniał .... no i z czym bidula ma się zapoznawać?
o to to... nic dodać nic ująć
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 12 kwie 2023, 12:12

małe ww pisze:
12 kwie 2023, 9:07
też jestem tego zdania...ale zawiadomienie takie wysyłam przed decyzją odmowną...bo SKO zwróciło na to uwagę :? to dla świętego spokoju wysyłam przed odmownymi
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 12 kwie 2023, 12:29

o to to... nic dodać nic ująć
wiadoma sprawa, tylko że w przypadku odwołania SKO z automatu uwala sprawę ;)
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x