Czy na środki na zasiłki okresowe i posiłek, które maja być z funduszu pomocy będziecie zakładać osobno rachunek bankowy? i klasyfikacja tez ma być osobno? Wie już może ktoś coś..
ja sugeruję się ustawą i skarbniczka mi powiedziała ze jak mi będzie wygodniej też mam założyć. Ponadto zakładam w programie osobną klasyfikację pod nowo założony rachunek "Fundusz pomocy" i będę księgować tam zasiłki okresowe, te 300 zł i posiłki wszedzie z dopiskiem na § fundusz pomocy.
ja chyba nie zakładam odrębnego rachunku. Moja Pani Skarbnik powiedziała, że w ustawie jest tylko zapis o wyodrębnionym rachunku dochodów (czyli u nich), a dysponentem tych środków jest Burmistrz, więc przekazuje je OPS w celu realizacji zadania.
ja chyba nie zakładam odrębnego rachunku. Moja Pani Skarbnik powiedziała, że w ustawie jest tylko zapis o wyodrębnionym rachunku dochodów (czyli u nich), a dysponentem tych środków jest Burmistrz, więc przekazuje je OPS w celu realizacji zadania.
Moja Skarbniczka chce by mops tez założył wiec wyjścia nie mam. Ponadto założę odrębna klasyfikację do tego konta ale na rozdziałach 85214 zas okresowe i jednorazowa pomoc w wysokości 300 zł oraz rozdział 85230 na posiłki wszystko będzie z opisem fundusz pomocy i połączone z rachunkiem nowo utworzonym. Nie wiem czy dobrze ale nikt nic nie wie a robić trzeba chyba nikt mi głowy nie urwie.