środki z Funduszu na DM - rozliczenie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
Gosia1981
Referent
Zajmuję się: DM

Re: środki z Funduszu na DM - rozliczenie

Post autor: Gosia1981 »

monstera pisze: 04 mar 2021, 11:11 Dziś w CAS (woj. śląskie) opublikowano formularz do rozliczenia środków z funduszu covid.
Otrzymaliśmy pieniądze w lutym, ale żaden wniosek nie został złożony- nie było wypłat dm powiększonego o dopłatę z funduszu covid.
Czy pieniądze niewykorzystane (czyli całość która otrzymaliśmy) zwracamy czy zostawiamy na poczet kolejnych miesięcy ?
W formularzu są dwa okienka: Kwota niewykorzystana, zaliczana na poczet środków wypłacanych w miesiącu następnym oraz Kwota zwrócona do wojewody

Proszę o radę :)
Musisz podjąć decyzję czy zwracasz czy zostawiasz na poczet wypłat w miesiącu następnym, mówi o tym art. 15 zzzif ust. 5
monstera
Stażysta
Zajmuję się: GK, DM, DE
Kontakt:

Post autor: monstera »

Gosia1981 pisze: 04 mar 2021, 12:06
monstera pisze: 04 mar 2021, 11:11 Dziś w CAS (woj. śląskie) opublikowano formularz do rozliczenia środków z funduszu covid.
Otrzymaliśmy pieniądze w lutym, ale żaden wniosek nie został złożony- nie było wypłat dm powiększonego o dopłatę z funduszu covid.
Czy pieniądze niewykorzystane (czyli całość która otrzymaliśmy) zwracamy czy zostawiamy na poczet kolejnych miesięcy ?
W formularzu są dwa okienka: Kwota niewykorzystana, zaliczana na poczet środków wypłacanych w miesiącu następnym oraz Kwota zwrócona do wojewody

Musisz podjąć decyzję czy zwracasz czy zostawiasz na poczet wypłat w miesiącu następnym, mówi o tym art. 15 zzzif ust. 5
AAA, ok. Dziękuję bardzo!!!
Gosia1981
Referent

monstera pisze: 04 mar 2021, 13:00
Gosia1981 pisze: 04 mar 2021, 12:06

AAA, ok. Dziękuję bardzo!!!

Zapomniałam jeszcze napisać, że na stronie 1 tego postu jest też informacja, którą udostępniła Klara27, dot. środków na dopłaty do czynszu.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Dostałam pieniądze na marzec...zero wniosków...i kiedy zwrócić i za jakie miesiące? za styczeń i luty oddzielnie do 15 marca? czy styczeń luty marzec do 15 kwietnia...wydaje mi się pierwsza wersja właściwa....hmmm
Gosia1981
Referent

:-) pisze: 05 mar 2021, 9:20 Dostałam pieniądze na marzec...zero wniosków...i kiedy zwrócić i za jakie miesiące? za styczeń i luty oddzielnie do 15 marca? czy styczeń luty marzec do 15 kwietnia...wydaje mi się pierwsza wersja właściwa....hmmm
Mam tą samą sytuację, i zwracam za styczeń i luty do 15 marca 2021 r., w kwietniu będę zwracała za marzec.
VIP
Kontakt:

Gosia1981 pisze: 05 mar 2021, 9:24
:-) pisze: 05 mar 2021, 9:20 Dostałam pieniądze na marzec...zero wniosków...i kiedy zwrócić i za jakie miesiące? za styczeń i luty oddzielnie do 15 marca? czy styczeń luty marzec do 15 kwietnia...wydaje mi się pierwsza wersja właściwa....hmmm
Mam tą samą sytuację, i zwracam za styczeń i luty do 15 marca 2021 r., w kwietniu będę zwracała za marzec.
każdy wniosek oddzielnie robisz? tzn....na dwóch wnioskach?
Gosia1981
Referent

Sprawozdanie robię tylko w CAS.
Sprawozdanie w CAS jest jedno i będę rozliczała środki za styczeń i luty 2021 r.
Gosia1981
Referent

Rozliczenie środków zgodnie z art. 15 zzzif ust. 6, natomiast zwrot środków zgodnie z art. 169 ustawy o finansach publicznych.
VIP
Kontakt:

Gosia1981 pisze: 05 mar 2021, 10:13 Sprawozdanie robię tylko w CAS.
Sprawozdanie w CAS jest jedno i będę rozliczała środki za styczeń i luty 2021 r.
a ja w CAS nie mam tego sprawozdania :(
a jeszcze pytanko....na koncie narosły odsetki...czy te odsetki są gminy? Czy należy je zwrócić?
Bo art. 169 ustawy o finansach mówi o odsetkach, jezeli nie zwrocilismy pieniedzy w terminie... :shock:
KatarzynaSroda
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: KatarzynaSroda »

Witam mam pytanie dotyczące rozliczenia w CAS jakie jest jego oznaczenie bo nie mogę znaleźć ? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz.
ODPOWIEDZ