stały a dochody - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 gru 2015, 16:08

Witam nasz podopieczny pobiera 10 grudnia zasiłek stażowy za listopad za ostatnie 24 dni. Umowa wygasła z dniem 24.11., obecnie będzie bezrobotny bez prawa do zasiłku. Będę przeliczała dochód do zasiłku stałego ale zastanawiam się czy to traktować jako dochód utracony czy też mam jeszcze wliczyć ten zasiłek który otrzyma 10 grudnia za listopad do dochodu??? Ja myślicie ....
ewka77

Napisano: 02 gru 2015, 19:46

utracony
bla

Napisano: 03 gru 2015, 12:43

a może ktoś jeszcze się wypowie ??
ewa77

Napisano: 03 gru 2015, 16:51

Ja uważam, że dochód wypłacony 10 grudnia może być utracony, ale gdy rozpatrujemy wniosek złożony w styczniu. Jeśli jest wniosek złożony w grudniu to liczymy dochód wypłacony mu w listopadzie i od tego naliczamy stały, jednocześnie zmieniamy wysokość zasiłku stałego od stycznia jeśli zmiana dochodu w grudniu przekroczyła 10% kryterium.
aniczka

Napisano: 04 gru 2015, 12:02

Wniosek z grudnia - dochody z listopada
wniosek ze stycznia - dochód z grudnia - utracamy
Wredna1

Napisano: 06 gru 2015, 18:17

Art.8 ust 3 Za dochód uważa się sumę miesięcznych przychodów z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku lub !!! w przypadku utraty dochodu !!! z miesiąca, w którym wniosek został złożony.

Klient w m-cu XII otrzyma ostatni dochód. Traci go, więc dochód uzyskany w grudniu będzie dochodem liczonym do pomocy grudniowej. Pomoc na 1 m-c.
Qlka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x