starostwo - prawo jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 kwie 2015, 9:51

czy piszecie do starostwa zapytanie czy dany dłużnik posiada prawo jazdy czy od razu piszecie wniosek o zabranie prawa jazdy? i co w sytuacji gdy mamy informację, że dłużnik nie posiada prawa jazdy - czy też wnioskujemy o zabranie prawka?
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2015, 10:51

Obecnie zwracam się do starostwa z zapytaniem czy dłużnik posiada prawo jazdy. Jeżeli tak to wnioskuję o zatrzymanie, jeżeli nie ma to bez sensu składać wniosek o zatrzymanie. Wcześniej od razu składałam wniosek bez zapytania ale starostwo bardzo się burzyło, dlatego dla świętego spokoju teraz najpierw wnioskuję o udzielenie informacji.
zakręcona

Napisano: 22 kwie 2015, 11:23

właśnie u mnie starostwo też się burzy i dlatego pytam. dziękuję
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2015, 12:08

musimy składać wnioski o zatrzymanie prawa jazdy bo tak stanowi nasza ustawa. niech starostwo poda podstawę prawną, żeby tego nie robić. a jak nie występujecie to będziecie mieli problemy ze sprawozdaniem
izooo

Napisano: 22 kwie 2015, 12:21

A ja mam inny problem. Wysyłam wnioski do starostwa naszego powiatu o zatrzymanie prawa jazdy i w odpowiedzi często dostaję informacje że dany dłużnik nie figuruje w ewidencji tego starostwa. Zadzwoniłam tam i dowiedziałam się, że panie nie posiadają informacji czy dłużnik w ogóle posiada prawo jazdy , jeżeli zostało wydane na terenie innego województwa czy tez powiatu. Jak wiemy dłużnicy są bardzo mobilni i dzisiaj sa tu a jutro tam. Skąd ja mam wiedzieć w której części kraju on wyrobił prawko? Wniosek do Krajowej Ewidencji Kierowców jest płatny i nie stac nas na jego opłacanie
jolka2

Napisano: 22 kwie 2015, 15:34

a jak byśmy się powołali na
art. 65 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (t. j. Dz. U. z 2013 r. poz.267 z późn. zm.) Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie
to starostwo udzieliłoby nam odpowiedzi gdzie ma prawko? jak robicie?
kaz

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x