Status wniosku "do poprawy"
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Status wniosku "do poprawy"
Jak długo może "wisieć" wniosek "do poprawy".
Przekazałem wniosek do poprawy, wniosek wisi już ponad 30 dni i żadnego kontaktu z klientem.
Nie mogę zrobić status wniosku odrzucony, a chciałbym go ze względów formalnych ocenić już negatywnie.
Mogę napisać pismo z negatywną decyzją ale obawiam się, że klient w pewnym momencie się poprawi a my już nie będziemy mieć dla niego środków...
Przekazałem wniosek do poprawy, wniosek wisi już ponad 30 dni i żadnego kontaktu z klientem.
Nie mogę zrobić status wniosku odrzucony, a chciałbym go ze względów formalnych ocenić już negatywnie.
Mogę napisać pismo z negatywną decyzją ale obawiam się, że klient w pewnym momencie się poprawi a my już nie będziemy mieć dla niego środków...
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Status wniosku "do poprawy"
możesz mu wysłać wiadomość w systemie, ponaglającą, sprawdź czy w ogóle odebrał poprzednią
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Mam podobną sytuację. Dzwoniłam do PFRON i zaproponowano 3 wyjścia:
1. zadzwonić do wnioskodawcy i poprosić go o wycofanie wniosku (u mnie odpada, bo na hasło ponownego wejścia na SOW - wścieka się),
2. zrobić odrzucenie przez dezaktywację - czy jakoś tak (w połowie tłumaczenia już nie wiedziałam, co mam zrobić),
3. zostawić tak, jak jest - wybrałam tę opcję.
1. zadzwonić do wnioskodawcy i poprosić go o wycofanie wniosku (u mnie odpada, bo na hasło ponownego wejścia na SOW - wścieka się),
2. zrobić odrzucenie przez dezaktywację - czy jakoś tak (w połowie tłumaczenia już nie wiedziałam, co mam zrobić),
3. zostawić tak, jak jest - wybrałam tę opcję.

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
a wejdż na jego konto we wnioski do poprawy, wyślij wniosek do instytucji u wtedy będzie można wniosek odrzucić

-
- Stażysta
- Kontakt:
Ale jeśli wniosek był składany przez wnioskodawcę przez SOW, to chyba nie mogę nic zmieniać w jego wniosku.Tomasz1981 pisze: 10 lip 2020, 11:52 a wejdż na jego konto we wnioski do poprawy, wyślij wniosek do instytucji u wtedy będzie można wniosek odrzucić![]()
![]()
![]()

-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Możesz zmieniać
Sam poprawiałem kilka wniosków w taki sposób, bo wnioskodawcy nie byli za bardzo ogarnięci żeby poprawić np. kwotę wnioskowaną i udział własny. Po naniesieniu poprawek możesz poprosić wnioskodawcę o wysłanie do instytucji wniosku jeszcze raz, albo osobiście go wysłać.

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
dokładnieMilosz90 pisze: 10 lip 2020, 14:27 Możesz zmieniaćSam poprawiałem kilka wniosków w taki sposób, bo wnioskodawcy nie byli za bardzo ogarnięci żeby poprawić np. kwotę wnioskowaną i udział własny. Po naniesieniu poprawek możesz poprosić wnioskodawcę o wysłanie do instytucji wniosku jeszcze raz, albo osobiście go wysłać.

-
- Stażysta
- Kontakt:
No to chłopaki podzielcie się, jak to zrobić? Z której roli i co po kolei? Pewnie więcej osób będzie wdzięcznych. 

-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
1) Kliknij "nowy wniosek" w zakładce wnioski
2) Wyszukaj wnioskodawcę (musisz wpisać 3 dane, np. imię, nazwisko i PESEL)
3) Wyświetli Ci się wnioskodawca, klikasz w strzałkę w polu "akcja"
4) Teraz jesteś już na koncie wnioskodawcy
5) Na liście po lewej stronie szukasz zakładki "wnioski do poprawy"
6) Klikasz w symbol edycji wniosku i możesz już nanosić poprawki i wysłać wniosek do instytucji
2) Wyszukaj wnioskodawcę (musisz wpisać 3 dane, np. imię, nazwisko i PESEL)
3) Wyświetli Ci się wnioskodawca, klikasz w strzałkę w polu "akcja"
4) Teraz jesteś już na koncie wnioskodawcy
5) Na liście po lewej stronie szukasz zakładki "wnioski do poprawy"
6) Klikasz w symbol edycji wniosku i możesz już nanosić poprawki i wysłać wniosek do instytucji
-
- Stażysta
- Kontakt:
Wielkie dzięki!
Oprócz Status wniosku "do poprawy" - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
B3 - laptop, oprogramowanie i telefon
Aktywny samorząd Mod I
Zatrudnienie - działalność rolnicza
B1-Używane oprogramowanie
Wniosek złożony przez pełnomocnika