Mieszkanie znajduje się w zasobach gminy, jednakże czynsz wynosi tam 8,25 zł. Stawka czynszu w naszej gminie wynosi 5 zł dla mieszkań niewchodzących w skład mieszkaniowego zasoby gminy. Czy przyrównać ten czynsz do stawki obowiązującej czyli 5 zł czy przyjać 8,25 zł?
Zapewne są jakieś czynniki zwiększające czynsz. U mnie w Gminie stawka 6zł plus czynniki zwiększające np. za to, że ktoś ma centralne ogrzewanie to doliczamy 15% oczywiście są też czynniki zmniejszające tę kwotę. Sprawdź jeszcze w uchwale czy tam nie ma czynników zwiększających czynsz.
Mieszkanie znajduje się w zasobach gminy, jednakże czynsz wynosi tam 8,25 zł. Stawka czynszu w naszej gminie wynosi 5 zł dla mieszkań niewchodzących w skład mieszkaniowego zasoby gminy. Czy przyrównać ten czynsz do stawki obowiązującej czyli 5 zł czy przyjać 8,25 zł?
jeżeli jest to mieszkanie w zasobach gminy...to nie porównujesz już do zasobów gminy... bo po co...
moim zdaniem bierzesz tą stawkę , bo to jest już wyliczenie w zasobie naliczono czynniki +/- .
No tak przyjmuje tą co wypełniła gmina jak zasób gminy. Chciałem tylko wyjaśnić, że to może być zależne od zwyżek i zniżek i nie doprecyzowałem. Jak zasób gminy to nie ruszamy kwoty.