Mam pytanie odnośnie stawki gminnej. Rozumiem, że w przypadkach, gdy mieszkanie nie należy do zasobów gminy, należy obniżyć wydatki do stawki gminnej.
Pytanie brzmi, czy działa to w drugą stronę i gdy wydatki są niższe niż stawka gminna, to do niej podwyżacie? Prosiłbym o jakieś uzasadnienie takiego działania.
Stawka gminna.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
- magdalenamagda
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
Re: Stawka gminna.
też o to pytałam.
Pozostawia się mimo wszystko stawkę niższą. Chociaż mam wnioski, bo poprzedniej koleżance na stanowisku, w których porównuję kwotę i gminna wychodzi wyższa to była pozostawiona właśnie ta wyższa gminna.
Na forum mówią, że zawsze pozostawiamy tę niższą, logiki brak.
Pozostawia się mimo wszystko stawkę niższą. Chociaż mam wnioski, bo poprzedniej koleżance na stanowisku, w których porównuję kwotę i gminna wychodzi wyższa to była pozostawiona właśnie ta wyższa gminna.
Na forum mówią, że zawsze pozostawiamy tę niższą, logiki brak.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Stawka gminna.
Nie można brać pod uwagę wydatków, których wnioskodawca nie ponosi. Gdy wydatki czynszowe (które to wydatki - pisałam tutaj nie raz) są wyższe, niż stawka gminna - wtedy je obniżamy do wysokości tej stawki gminnej. Jeśli są niższe - zostawiamy je takimi, jakie są. Uzasadnieniem takiego postępowania jest logika.Newek pisze:Mam pytanie odnośnie stawki gminnej. Rozumiem, że w przypadkach, gdy mieszkanie nie należy do zasobów gminy, należy obniżyć wydatki do stawki gminnej.
Pytanie brzmi, czy działa to w drugą stronę i gdy wydatki są niższe niż stawka gminna, to do niej podwyżacie? Prosiłbym o jakieś uzasadnienie takiego działania.
Oprócz Stawka gminna. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
rachunek za ścieki
Nowy wniosek o DM a Obwieszczenie Prezesa GUS z dnia 23.09.2019
wywiad śr. a dodatek ??
jaki będzie dochód?
prośba inf. dot. dom prywatny
Imperatyw pracownika ds. DM
Zasiłek stały
zaległości za mieszkanie a DM ?
Prośba o szybką odpowiedz w sprawie zaświadczenia oo niepobieraniu dodatku z innej gminy
Odmowa - jednoosobowe
Podstawa prawna do ZUS
zarządca nie poinformował
prośba o wskazanie
nowy tekst jednolity
alimenty a dochód
zaległość za wodę