jak to inny przypadek? czyli wg Ciebie dzień miesiąca ma znaczenie? widzę, że nie zgodzimy się w tym temacie, trudno...każdy odpowiada za siebiede Charette pisze:mieszasz sprawy.Utrata 30.11 to inny przypadek. Zapis ustawy jest prosty. W dniu 15.11 nie ma dochodu uzyskanego, nie robisz uzysku.
To było już wałkowane z milion razy...weryfikujesz miesiąc jako całość. Jeśli ktoś pracuje do 30 to w całym miesiącu miał dochód, więc dochód jest uzyskiwany w okresie na jaki weryfikujesz świadczenie. Gdy osoba pracuje do np. 15 to w całym miesiącu nie możemy uznać, że dochód jest uzyskiwany w okresie na jaki weryfikowane jest świadczenie i tym samym uzysku nie ma.blanco2017 pisze:jak to inny przypadek? czyli wg Ciebie dzień miesiąca ma znaczenie? widzę, że nie zgodzimy się w tym temacie, trudno...każdy odpowiada za siebiede Charette pisze:mieszasz sprawy.Utrata 30.11 to inny przypadek. Zapis ustawy jest prosty. W dniu 15.11 nie ma dochodu uzyskanego, nie robisz uzysku.
ale ja jeszcze postaram się to potwierdzić na najbiższym szkoleniu z Wardachem , mam nadzieję, że styczeń-luty będzie coś w Lublinie
tak weryfikuję miesiąc jako całość i jeśli w tym miesiącu była praca czy kasa przelana za staż to w tym miesiącu wliczam i nie ważne do którego dnia miesiąca praca czy w którym dniu miesiąca był przelew z PUP...Korowiow pisze:To było już wałkowane z milion razy...weryfikujesz miesiąc jako całość. Jeśli ktoś pracuje do 30 to w całym miesiącu miał dochód, więc dochód jest uzyskiwany w okresie na jaki weryfikujesz świadczenie. Gdy osoba pracuje do np. 15 to w całym miesiącu nie możemy uznać, że dochód jest uzyskiwany w okresie na jaki weryfikowane jest świadczenie i tym samym uzysku nie ma.blanco2017 pisze:jak to inny przypadek? czyli wg Ciebie dzień miesiąca ma znaczenie? widzę, że nie zgodzimy się w tym temacie, trudno...każdy odpowiada za siebiede Charette pisze:mieszasz sprawy.Utrata 30.11 to inny przypadek. Zapis ustawy jest prosty. W dniu 15.11 nie ma dochodu uzyskanego, nie robisz uzysku.
ale ja jeszcze postaram się to potwierdzić na najbiższym szkoleniu z Wardachem , mam nadzieję, że styczeń-luty będzie coś w Lublinie