Osoba do 26 roku życia była na stażu z bezrobocia że środków EFS do 26.06.2019, od 27.06.2019 do nadal zatrudniona.
Z empatii nie wyszedł dochód z ministerstwa, natomiast na podstawie zaświadczenia z urzędu skarbowego to dochód zwolniony 9200,00 i skl. Społeczne 1200,00. Jaki wyliczyć dochód za 2019., Szczególnie chodzi mi o dochód z stażu, czy powinnam liczyć, skoro stażu już nie ma, czy utracić staż a liczyć tylko z pracy. Czy staż : 12 bo to są środki z EFS.
Staż i praca osoba do 26 r.z.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Re: Staż i praca osoba do 26 r.z.
- jeśli podczas stażu otrzymywała stypendium ze środków UE to jest to dochód nieopodatkowany, którego nie utracasz (nie ma go w utratach dochodów) zatem oświadczenie o nieopodatkowanych, może to też być tylko szkolenie za które nie miała stypendium tylko zwrot środków za dojazdy, to wtedy nie wliczasz tego nigdzie,
- natomiast później ma dochód opodatkowany od czerwca do lipca 2019 zatem PIT 11 za 2019 i tę kwotę opodatkowaną dzielisz na 2 m-ce czerwiec-lipiec,
- od sierpnia do grudnia było zwolnienie ulga dla młodych zatem bierzesz przychód nieopodatkowany (nie wiem czy to twoje 9.200 zł używasz słowa dochód, ale jeśli przychód i dochód jest taki sam to ok można tak to nazwać) i odejmujesz składki społeczne (1200 zł) i zdrowotne (masz to w PITach lub zaświadczeniu z US), a składki ZUS zapuszczasz empatię za VIII-XII) i też odejmujesz, zatem u ciebie 9200-1200=8000-x (zusowskie) i tak wyliczony dochód wpisujesz w nieopodatkowane
Przynajmniej tak mi się wydaje, czytając wszelkie wyjaśnienia z MRPiPS
- natomiast później ma dochód opodatkowany od czerwca do lipca 2019 zatem PIT 11 za 2019 i tę kwotę opodatkowaną dzielisz na 2 m-ce czerwiec-lipiec,
- od sierpnia do grudnia było zwolnienie ulga dla młodych zatem bierzesz przychód nieopodatkowany (nie wiem czy to twoje 9.200 zł używasz słowa dochód, ale jeśli przychód i dochód jest taki sam to ok można tak to nazwać) i odejmujesz składki społeczne (1200 zł) i zdrowotne (masz to w PITach lub zaświadczeniu z US), a składki ZUS zapuszczasz empatię za VIII-XII) i też odejmujesz, zatem u ciebie 9200-1200=8000-x (zusowskie) i tak wyliczony dochód wpisujesz w nieopodatkowane
Przynajmniej tak mi się wydaje, czytając wszelkie wyjaśnienia z MRPiPS

- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Staż i praca osoba do 26 r.z.
" na stażu z bezrobocia że środków EFS "
Utratą dochodu jest utrata zasiłku lub stypendium dla bezrobotnych finansowane ze środków Unii Europejskiej.
Jak dla mnie utrata.
Utratą dochodu jest utrata zasiłku lub stypendium dla bezrobotnych finansowane ze środków Unii Europejskiej.
Jak dla mnie utrata.
Oprócz Staż i praca osoba do 26 r.z. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
szo - od kiedy dajemy ?
Trzynasta emerytura a czyste powietrze
jak wprowadzić dziecko kontynuujące naukę stary okres.....
jak traktować dochód ze stażu szkolnego?
becikowe a praca za granicą???
pomocy - jestem opiekunem pełnoletniej osoby niepełnosprawnej
Brak utraty i uzysku w roku bazowym, a dwa miesiące zasiłku PUP
Wniosek z kancelarii z Lęborka ( z SZO na ŚP)
Orzeczenie o niepełnosprawności, a prawo do zasiłku rodzinnego
czyste powietrze
Koordynacja - przesyłanie dokumentacji
Służba przygotowawcza jak traktować te dochody
dojazdy do specjalnego ośrodka szkolno wychowawczego
Czy miożna przyznać zasiłek rodzinny jak wyrok doniesiony po 7 miesiącach?
jaka wysokość dodatku /dziecko niepełnosprawne/
Przejście wiekowe i dod rehab