Staz pracy co ztym zrobić POMOCY
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Staz pracy co ztym zrobić POMOCY
Petentka wg świadectw pracy ma ok 20 lat pracy. Wg ZUS ma 3 lata. Wiec co mam teraz zrobić czy oprzec sie na świadectwach pracy czy na tym co mi odpisał ZUS. POMOCY!!!
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: Staz pracy co ztym zrobić POMOCY
Klientka zapewne nie ustalała w ZUS kapitału początkowego i dlatego takie różnice.
Na razie posługujesz się wyliczeniami ZUS.
1 opcja... Klientkę wyślij do ZUS .... powinni ją poinformować o dalszym postępowaniu w związku z kapitałem początkowym.
Jak już ZUS przeliczy cały staż pracy klientki to powinni cię poinformować .... jeżeli tego nie zrobią to za jakiś czas wyślij ponowny wniosek o wyliczenia za jaki okres opłacać składki.
2 opcja... weź od klientki świadectwa pracy i wyślij do ZUS o ponowne przeliczenie stażu.
Wg mnie 1 opcja jest najwłaściwsza.
Na razie posługujesz się wyliczeniami ZUS.
1 opcja... Klientkę wyślij do ZUS .... powinni ją poinformować o dalszym postępowaniu w związku z kapitałem początkowym.
Jak już ZUS przeliczy cały staż pracy klientki to powinni cię poinformować .... jeżeli tego nie zrobią to za jakiś czas wyślij ponowny wniosek o wyliczenia za jaki okres opłacać składki.
2 opcja... weź od klientki świadectwa pracy i wyślij do ZUS o ponowne przeliczenie stażu.
Wg mnie 1 opcja jest najwłaściwsza.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Staz pracy co ztym zrobić POMOCY
Dziekuje bardzo.
Oprócz Staz pracy co ztym zrobić POMOCY - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zawiadomienie o przedłuzeniu wypłaty zas. piel z covid
skład rodziny
pilna prośba,nowe decyzje na ŚP
Zestawienie świadczenie rodzicielskie
urlop wychowawczy
Czy to jest dochód?
który dochód liczyc po urlopie wychowawczym
Podjęcie zatrudnienia w trakcie pobierania dodatku z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z ur. wychowawczy
sprawozdanie z wykonania
renta uzyskana w roku bazowym
ŚP a ZOL
obcokrajowiec w składzie rodziny becikowe
Utrata dochodu - robić czy nie?
osoba ucząca się a postanowienie o zabezpieczeniu roszczeń alimentacyjnych
Nienależnie pobrane - decyzja Wojewody
SZO i SP jednocześnie