Staż pracy w pomocy społecznej dla kierowników interpretacje - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 wrz 2015, 12:56

Słuchajcie. Mam taki kłopot. Za chwilę będzie organizowany konkurs na kierownika ops. Spełniam wszystkie wymagania ustawowe jednak mam dylemat czy zostanie uznane to przez komisje. Mianowicie praca w pomocy spolecznej oznacza pracę w jednostkach organizacyjnych pomocy. A ja pracowałam wiele lat w domu dziecka , jeszcze wtedy placowki opiekunczo wychowawcze były W systemie pomocy społecznej a od 3 lat są w ustawie o pieczy zastępczej. Jak to powinno być rozpatrywane? Czy na tamten moment gdy pracowałam czy obecnie tak jak jest? Po drugie mam też staz pracy jako asystent rodziny , wprawdzie byłam zatrudniona w ops znam specyfikę tej jednostki, ale znów to samo. Asystent wykonuje zadania z ustawy o pieczy zastępczej a nie pomocy społecznej i czy w tym przypadku również mi się nie wlicza ? Może jakiś prawnik się wypowie bo poczytałam orzeczenie NSA i inne i mam już mętlik w głowie.
Vienna

Napisano: 28 wrz 2015, 11:49

Staż pracy jako Asystent rodziny nie jest traktowany jako staż pracy w pomocy społecznej (inna ustawa itp...) a co do tej pierwszej pracy to są wyroki sądu które określają staż pracy w pomocy społecznej jako pracę w jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej na stanowiskach związanych z bezpośrednią realizacją przepisów ustawy o pomocy społecznej... Musisz dopytać i daj znać bo jestem również ciekawy... :)
AID

Napisano: 28 wrz 2015, 14:27

No właśnie nie mam już kogo pytać, dlatego napisałam na forum. Nawet w tych wyrokach nie znalazłam takiej informacji. Przez wiele lat byłam pracownikiem socjalnym w domu dziecka, wtedy też placówki opiekuńczo wychowawcze były jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej , wykonywałam zadania z ustawy o pomocy. Jednak dziś te placówki znajdują się w innym systemie w pieczy zasteczej, jak zatem podejść do tego stażu nie wiem sama. Analogicznie rzecz ma się do stażu w oświacie. Przed rokiem 2000 domy dziecka znajdowaly się w systemie oswiaty. Przekrój przez 3 systemy i jak ustalić teraz mam staż. Help.
Vienna

Napisano: 28 wrz 2015, 14:32

To może tak: od 1998-2000 mam 2 lata stażu w oświacie, od 2000-2012 mam 12 lat stażu w pomocy spolecznej, a od 2012-2014 2 lata stażu w pieczy zastępczej? I wszytko w jednej placówce , która dziś nie figuruje jako jednostka organizacyjna pomocy. Jak to ugryźć?
Vienna

Napisano: 29 wrz 2015, 8:47

Jeżeli byłaś pr. socjalnym to wg. mnie masz kwalifikacje !!!! Składaj dok. i powodzenia!
AID

Napisano: 15 paź 2015, 12:20

spełniasz, są wyroki zaliczające pracę w pomocy społecznej szeroko rozumianej np. paca w schroniskach dla bezdomnych mimo, że nie jest to jst,
nina12

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x