staż unijny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 lip 2016, 14:25

czy liczycie staż unijny jako dochód uzyskany - jak osoba przychodzi z decyzja o przyznaniu stypendium to tam niema czy to unijny czy nie.
ada!!

Napisano: 28 lip 2016, 19:59

Nie liczymy.
Sprawdź w SEPI.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2016, 7:01

rozstrzygniecie SKO w sprawie stażu eurpoejskiego
LICZYĆ do dochodu jako uzyskany
i wpisywać potem do nieopodatkowanych jako bezzwrotne pomoc
bezzwrotna pomoc*
socjal123

Napisano: 29 lip 2016, 7:29

nawet jak sprawdzę w sepi to mam kwotę za staż i niema nić że unijny
ada!!

Napisano: 29 lip 2016, 10:42

ada!! pisze:nawet jak sprawdzę w sepi to mam kwotę za staż i niema nić że unijny
Jeśli brutto = netto to jest to staż unijny.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2016, 11:26

socjal123 pisze:rozstrzygniecie SKO w sprawie stażu eurpoejskiego
LICZYĆ do dochodu jako uzyskany
i wpisywać potem do nieopodatkowanych jako bezzwrotne pomoc
bezzwrotna pomoc*
decyzje SKO są wydawane w konkretnej sprawie i nie możesz kierować się jedną decyzją SKO , przecież decyzje SKO nie są wykładnią prawa
A przykład miałam dwie takie same sprawy identyczne na śp, różnicą byłe: że w jednym wniosku wniosek o śp składała córka, a w drugiej syn i między jednym a drugim wniosek był rok różnicy, a dwa różne rozstrzygnięcia w sprawie przez dwa różne składy orzekające
więc rozstrzygnięcie SKO ... to nie argument czy liczyć staż, czy nie
gasiak

Napisano: 29 lip 2016, 11:32

i nie dostałaś pisma ze swojego urzędu wojewódzkiego m. in. w sprawie stażów unijnych ?
gasiak

Napisano: 29 lip 2016, 14:12

nic nie dostałam a definicji dochodu uzyskanego nie ma że z unii to się nie liczy
ada!!

Napisano: 29 lip 2016, 14:55

Stypendium unijne nie jest "żadnym" dochodem, ani opodatkowanym, ani nieopodatkowanym, więc nie można go liczyć
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2016, 18:59

ada!! pisze:nic nie dostałam a definicji dochodu uzyskanego nie ma że z unii to się nie liczy
a masz, że się liczy ??
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x