Słuchajcie mam problem potrzebuje informacji na temat stopnia starszego specjalisty pracy socjalnej. Mam tu na myśli jakie trzeba spełnić formalne wymagania by być starszym specjalistą pracy socjalnej? Macie podstawy prawne ?
rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych :
wykształcenie wyższe według odrębnych przepisów, 5 lat stażu pracy lub dyplom pracownika socjalnego i specjalizacja II stopnia w zawodzie pracownik socjalny i tez 5 lat stażu pracy
Tak trudno bo wcale w tym rozporzadzeniu nie ma mowy o specjalizacji i o danej kwalfikacji na stopień starszego specjalisty pracy socjalnej. Prosze o pomoc w tym zakresie ponieważ jest to bardzo problemowa sytuacja.
Mam 20 lat pracy, dyplom pracownika socjalnego i specjalizacje I stopnia. Czy mogę starać się o zmiane stanowiska ze starszego pracownika na starszego specjalistę pracy socjalnej.
Mam magisterke z pedagogiki, 10 lat stażu w pomocy spolecznej na stanowisku pracownika socjalnego, czy mogę "awansować" na specjaliste pracy socjalnej?
Nie mam specjalizacji II stopnia!