Czy coś wiadomo w temacie strajku, który był zapowiadany w lipcu tego roku. Jestem ciekawa czy coś się w tym temacie dzieje? Czy wszyscy juz są zadowoleni z wynagrodzeń w pomocy społecznej? Pozdrawiam.
Od kilku lat nie ma podwyżek. Jeszcze trochę i zaczniemy składać podania do pomocy społecznej o pomoc. Rząd nie dba w ogóle o pracujących. "Wszystko dla wszystkich" tylko gdzie pomoc dla pracujących.Podwyżki w sklepach wszystkiego a w portfelach pracujących coraz mniej. STRAJK i jeszcze raz STRAJK
w sądach podwyżki, podwyżki także na uczelniach, itd. a Wy Państwo ciagle o jednym, o tych MOPS - ach. Słyszłam jednak w telewizji jak jeden polityk żałował Państwa.No.
Na uczelniach podwyżek od kilku lat nie było (jeśli chodzi o pracowników administracyjnych). W tym roku obiecywane były od stycznia, ale na mojej uczelni dopiero teraz związki zawodowe doszły do porozumienia z władzami. Stanęło na tym, że będzie to kwota symboliczna, gdyż trzeba podwyższyć wynagrodzenie osobom, które od przyszłego roku zarabiałyby mniej niż wyniesie minimalna krajowa.