Można przyznać zasiłek okresowy dla matki z dziećmi
Do wspólnego gosp. domowego nie doliczamy męża,nie doliczmy go do kryterium dochodowego, więc nie liczymy go do zasiłku okresowego ( to chyba jasne fiołek)
jeden pracownik socjalny mądrzejszy od drugiego, i niewiem dlaczego rozbijacdie rodzinę, że wyjechał do pracy to nie znaczy, że masz go nie wliczać do składu rodziny. Niestety Polak potrafi jak oszukać pństwo. Włącz logiczne myślenie pracowniku.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie "jeden pracownik socjalny mądrzejszy od drugiego" - tylko taka jest rzeczywistość i tak trzeba robić. Nie jest to jak piszesz rozbijanie rodziny tylko opis stanu faktycznego.
Ludzie, nie wymyślajcie!! To jest nadal rodzina, mąż tylko (!!!!!) wyjechał do pracy. Stan faktyczny jest taki, że nadal są małżeństwem. Co to za rozbijanie rodziny do celów pomocy społecznej.
ifonka lub gugu ( mam wrazenie, ze to ta sama osoba ).
Opisujemy stan faktyczny - tak jak pisze zzzz
Przecież to nie ma nic wspólnego z rozbijaniem rodziny !!!!!!!!!!!!!!! ( ja tez sobie pokrzyczę )
Czy męża odbywającego karę pozbawienia wolności, ale jednak męża tez liczycie do struktury?
można kilka takich przykładów podać...
a nawet gdyby policzyć tego męża za granicą. To ciekawe jak uchwycisz jego dochody. Bo przecież coś tam je, za coś mieszka. Analiza budżetu ( bardzo dobra rzecz - polecam tym, którzy nie stosują ) wysyłana pocztą czy angażujemy w to zagraniczny socjal lub naszą ambasadę?
A jesli ktoś pracuje w Polsce, w delegacji, i nie ma go 3 tygodnie a w tym czasie robisz wywiad. DZIWNA TA INTERPRETACJA- JA TYLKO TWIERDZĘ, ŻE W UOPS JEST DUŻA DOWOLNOŚĆ.
aniaka - każdą sprawę trzeba traktować indywidualnie i na dzień sporządznia wywiadu
jeśli chodzi o pytanie mim:
Art. 5. Prawo do świadczeń z pomocy społecznej, jeżeli umowy
międzynarodowe nie stanowią inaczej, przysługuje:
1) osobom posiadającym obywatelstwo polskie mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
Dla mnie wszystko jasne.
To są nasze wytyczne i interpretacje
czy mim zastosuje... jej i jej szefa decyzja
co do dowolności, której przyczyną jest niejasność przepisów uchwalanych przez nieznające się osoby na pomocy społecznej, lub znającej tylko z zza biurka - zgadzam się