ststusy w MEN

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

ststusy w MEN

Post autor: aneta83 »

czy może ktoś wyjaśnic co oznaczają te statusy w MEN .. nie przypisany do oddziału .. np..
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ststusy w MEN

Post autor: madzix »

że szkoła ma jeszcze bałagan :ugeek:
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Post autor: aneta83 »

ale wymagasz zaświadczenia.. czy wogóle wzywacie do złożenia oświadczenia czy bazujecie tylko na MEN SIO
magda9009
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA/500+/KDR
Kontakt:

Post autor: magda9009 »

ja u siebie miałam wypracowany taki system, że moi świdadczeniobiorcy zawsze do 10 września przynosili zaświadczenia ze szkół. Skuszona usługą SIO MEN informowałam podczas składania wniosków na nowy okres, że nie trzeba przynosić w/w zaświadczeń, bo pobiorę je sobie sama. no i masz "babo placek"...
Awatar użytkownika
POCAHONTAS
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: POCAHONTAS »

SIO działa, ale jako datę rozpoczęcia pokazuje nadal stary rok szkolny i status oraz klasę ze starego roku szkolnego - od 01.09.2020
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
kamila2497
Stażysta
Zajmuję się: Zajmuje się świadczeniem wychowawczym, świadczeniami rodzinnymi, funduszem alimentacyjnym.
Kontakt:

Post autor: kamila2497 »

czy wydajecie decyzje na podstawie tych starych klas ?
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

POCAHONTAS pisze: 07 wrz 2021, 8:12 SIO działa, ale jako datę rozpoczęcia pokazuje nadal stary rok szkolny i status oraz klasę ze starego roku szkolnego - od 01.09.2020
Nie zawsze. U niektórych osób rzeczywiście tak pokazuje a u większości mam" nie przypisane do oddziału".
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

kiki88 pisze: 07 wrz 2021, 8:27
POCAHONTAS pisze: 07 wrz 2021, 8:12 SIO działa, ale jako datę rozpoczęcia pokazuje nadal stary rok szkolny i status oraz klasę ze starego roku szkolnego - od 01.09.2020
Nie zawsze. U niektórych osób rzeczywiście tak pokazuje a u większości mam" nie przypisane do oddziału".
czyli jeszcze gorzej
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

u mnie już nie działa SIO MEN
jakaś porażka z tą całą empatią śmieszną
Nowka
Referent
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
Kontakt:

Post autor: Nowka »

A co poradzicie w takiej sytuacji. Wnioskodawczyni dostarczyła zaświadczenie ze szkoły, że 5latek "spełnia obowiązek rocznego przygotowania" w szkole takiej to a takiej. W SIO nie przeprowadzi się weryfikacji, bo dziecko nie mieści się w ramkach wiekowych. Co w takiej sytuacji. 5latek nie ma obowiązku, więc odmowa? Było to już kiedyś wałkowane, ale dawno, więc odświeżę.
ODPOWIEDZ