trzeba ze studentem przeprowadzić wywiad środowiskowy i ustalić gdzie koncentrują się jego funkcje życiowe. W praktyce bywa tak, że jeżeli na czas studiów zamieszkuje np. w akademiku tj. poza miejscem faktycznego zamieszkania natomiast na weekendy i dni wolne już wraca do domu to dodatek moim zdaniem będzie się jak najbardziej należał, no ale to trzeba ustalić.tak, wiem że musi zamieszkiwać...z tego co zrozumiałam, to chyba nikt nie mieszka...chodziło mi o kwestię studenta...jak to brac pod uwagę
o to właśnie mi chodzi...student może mieć dodatek...bo studiuje wiadomo...poza miejscem zamieszkania choc centrum życiowe w tym właśnie mieszkaniu...ale on raczej nie przyjeżdża na weekendy bo studiuje na drugim końcu Polski...brodafix pisze: ↑22 lut 2023, 14:26trzeba ze studentem przeprowadzić wywiad środowiskowy i ustalić gdzie koncentrują się jego funkcje życiowe. W praktyce bywa tak, że jeżeli na czas studiów zamieszkuje np. w akademiku tj. poza miejscem faktycznego zamieszkania natomiast na weekendy i dni wolne już wraca do domu to dodatek moim zdaniem będzie się jak najbardziej należał, no ale to trzeba ustalić.tak, wiem że musi zamieszkiwać...z tego co zrozumiałam, to chyba nikt nie mieszka...chodziło mi o kwestię studenta...jak to brac pod uwagę
natomiast jeżeli w ogóle tam nie mieszka to odmowa