ja też tak robię, ale się awanturują, że chcą dostać FA na wakacje. Choć na zaświadczeniu ze szkoły ewidentnie jest napisane, że przewidywany czas ukończenia szkoły 30-06-2014 oraz ważność oświadczenia do dnia 30-06-2014 r.
Na zaswiadczeniu z zeszlego roku mialam planowo konczy 06.2014. A przeciez mogla przeciagnac do wrzesnia z obrona i przez wakacje jest studentem poza tym jakby szla na magisterke to co wtedy ? To jest dla mnie nie do konca jasne
a jak na zaświadczeniach ze szkoły średniej piszą że termin ukończenia szkoły 30.04. to przyznajecie do 30.04?chyba nie.ja też miałam taki przypadek w tym roku że kończy licencjat 30.06. świadczenia przyznałam jej do 30.09 a w sierpniu byłam na szkoleniu u Mazurkiewicza i powiedział że przysługują jej świadczenia do końca września bo zgodnie z ustawa o szkolnictwie wyższym zachowuje prawa studenta do 30.10 i jakby się uparła to nawet za październik mogłabym przyznać jej FA
Zgadzam się, dla studentów przyznaję do 30 września, ale u mnie uczą się w szkołach, które istnieją chyba tylko dla potrzeb wydania zaświadczenia, np. policealna szkoła dla dorosłych i oni piszą, że osoba kończy szkołę i już, chyba wakacji jako takich nie ma.