DE wypłacany jest do 30 kwietnia 2022 r. z wniosków złożonych do końca 2021 r., natomiast wnioski złożone w 2022 r. pozostają bez rozpatrzenia.
Czy oby na pewno? art. 15. Wnioski o wypłatę dodatku energetycznego, o którym mowa w art. 5c ustawy zmienianej w art. 9, złożone
w okresie od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy do dnia 31 grudnia 2022 r. pozostawia się bez rozpoznania.
Ustawa weszła w życie 4 stycznia,więc co z wnioskami z 3 stycznia?
Wnioski złożone 3 stycznia 2022 rozpatrujemy jeszcze normalnie i wydajemy decyzje.
Natomiast te wnioski złożone od 4 stycznia 2022 do 31 grudnia 2022 pozostawiamy bez rozpoznania.
też jestem ciekawa. Przez ten dodatek osłonowy całkiem mi się pomieszało .... jedni mówią do marca wypłacamy inni nie i sama nie wiem... ktoś juz cos wie ? może jest juz po szkoleniu ?????
też jestem ciekawa. Przez ten dodatek osłonowy całkiem mi się pomieszało .... jedni mówią do marca wypłacamy inni nie i sama nie wiem... ktoś juz cos wie ? może jest juz po szkoleniu ?????
na szkoleniu u Mazurkiewicza było powiedziane ze normalnie wypłacamy dodatek energetyczny w 2022r.
Witam, wnioski złożone w grudniu 2021 przyznają dodatek energetyczny tak jak dodatek mieszkaniowy na 6 miesięcy czyli do czerwca 2022 r., dlatego też uważam, że będzie nowy komunikat...chyba, że nasz rząd coś znowu zmieni