stypendia decyzje - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 11:58

Jak wydajecie decyzje w tym okresie? W jednej zawieracie wszystko? (tylko jak z podstwa prawną?)czy wydajecie 2 lub nawet 3 decyzje?
Daga

Napisano: 22 wrz 2015, 9:58

Ja piszę w jednej wszystko. tak tez robilismy w 2012
Magda12

Napisano: 22 wrz 2015, 11:39

Mi kasy starczy na dwa miesiące czyli wrzesień i październik więc po staremu mam wielkość stypendium
AID

Napisano: 22 wrz 2015, 14:20

Daga podsatwowa zasada: na jeden wniosek wystawiamy jedną decyzję.

Magda12 a czy mogłabym poprosić Cię o wzór takiej decyzji- nawet tej z 2012 roku? W zamian mogę podzielić się tym,co ja posiadam ze świeżo prowadzonych szkoleń. Dopiero od tego roku prowadze stypendia i mam problem z konstrukcją decyzji. Będę bardzo wdzięczna.
Dorota88

Napisano: 28 wrz 2015, 14:34

u nas dwie decyzję pierwsza od września do grudnia druga od stycznia do czerwca.
Księgowa nie pozwala wydawać jedną decyzja straszy dyscypliną budżetową
Aneta9463

Napisano: 28 wrz 2015, 14:39

owszem dyscyplina jeśli w jednej decyzji przyznasz konkretne kwoty na kolejny rok budżetowy,ale jeśli nie napiszesz kwot,to żadna dyscyplina nie grozi
xyz@

Napisano: 29 wrz 2015, 8:22

To w jaki sposób poinformujesz stronę jaką kwotę konkretna ma rozliczyć w od stycznia,(rozumiem, że w jednej decyzji jest zapis np. nie mnie niż 80%. )
Aneta9463

Napisano: 29 wrz 2015, 10:29

piszę tak: (decyzja z zeszłego roku, na ten rok jeszcze nie opracowałam)

2.Wypłata stypendium szkolnego zrealizowana będzie przekazem pocztowym lub wpłatą na konto w dwóch ratach w następujący sposób:
a) I rata do 20 grudnia 2014 r. za okres od września 2014r. do grudnia 2014 r. w wysokości: 4 mies. x 85 zł = 340 zł na podstawie oryginałów rachunków i faktur (wystawionych na wnioskodawcę) poświadczających poniesione wydatki na cele określone w pkt. 1 złożone w Urzędzie ........ w terminie do 28 listopada 2014 r.
b) II rata za okres od stycznia 2015r. do czerwca 2015r. w wysokości i w terminie, które zostaną ustalone po otrzymaniu dotacji, na podstawie oryginałów rachunków i faktur (wystawionych na wnioskodawcę) poświadczających poniesione wydatki na cele określone w pkt. 1. złożone w Urzędzie .........

biorę od ludzi zgodę na zmianę decyzji
i po otrzymaniu II transzy na wiosnę wystawiam decyzję zmieniającą w której piszę tak:

1. Za zgodą strony zmienić w punkcie 2 podpunkt b Decyzji Nr 790 /14 z dn. 27.10.2014r. przyznającej na wniosek Pana ......... zam. ........... stypendium szkolne dla syna/córki .................. w ten sposób, że otrzymuje on brzmienie:
„ b) II rata do 31 lipca 2015r. za okres od 01.01.2015r. do 30.06.2015r. w wysokości: 6 mies. x 85 zł= 510 zł, na podstawie oryginałów rachunków i faktur (wystawionych na wnioskodawcę) poświadczających poniesione wydatki na cele określone w pkt. 1. złożone w Urzędzie ............... w terminie do 30 czerwca 2015r.”

zachowana jest zasada,że wystawiam jedną decyzję na cały rok szkolny i nie zaciągam przy tym zobowiązania
wystawiam decyzję zmieniającą do decyzji, która jest cały czas w obiegu
błędem jest:
1.wydawanie 2 odrębnych decyzji do jednego wniosku
2. wydawanie decyzji zmieniającej do tej na okres IX-XII, która już wygasła
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x