stypendia raz wypłacone - co dalej?

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
gusia93

stypendia raz wypłacone - co dalej?

Post autor: gusia93 »

Hej mam takie pytanie pierwszy raz zajmuje się stypendiami, zostało nam to przekazane z GZO w drugiej połowie roku ( czyli IX do XII) więc wnioski zostały przyjęte we wrześniu, decyzje wydane w listopadzie, pieniądze tez listopada grudzień ( pomiędzy to były zawiadomienia o przedłużeniu terminu wypłaty). Wszystko zrobione, sprawozdanie gotowe- a moje pytanie - CO DALEJ? w drugiej połowie roku ma być druga dotacja na stypendia i znowu będa one wypłacane. Z tego co wiem to również na osoby, które zakwalifikowały się we wrześniu. Tylko jak teraz? Mam czekać gdzieś do kwietnia na dotację, wtedy pisac decyzję za np. kwiecień czy jak? Nic nie robic do np. tego kwietnia? czy trzeba jakieś decyzje pisać, zawiadomienia czy coś? Nie wiem co mam dalej robić :) proszę po jakiekolwiek rady :)
jesień2015

Re: stypendia raz wypłacone - co dalej?

Post autor: jesień2015 »

dotacja na dalszy okres roku szkolnego tj, od stycznia przychodzi zazwyczaj w kwietniu i ja w marcu zbieram od wnioskodawców oświadczenia o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji pierwotnej, jak przyjdą pieniądze to wydaję decyzje na taki okres na jaki ich wystarczy, u nas jest to przeważnie od stycznia do kwietnia, a później tryb postępowania jest taki sam jak przy pierwszej decyzji, czyli zbierasz faktury, sporządzasz listy wypłat i koniec
gusia93

Post autor: gusia93 »

o super, dziękuje bardzo za odpowiedź :)
ona84
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ona84 »

Hej :) jesień2015 a jak kontaktujesz sie z wnioskodawcami? dzwonisz do każdego aby przyszli w marcu i podpisali oświadczenie o zgodzie na zmiane decyzji pierwotnej???
IJABLON

Post autor: IJABLON »

A ja mam pytanie jak takie oświadczenie o zmianie decyzji ma wyglądać?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
mago65

Post autor: mago65 »

Czy na oświadczeniach wpisywać Wam będą również wysokość zasiłków rodzinnych?
jesień 2015

Post autor: jesień 2015 »

do tych osób które mieszkają blisko ośrodka dzwonię żeby zgłaszali się sami, niektóre osoby przychodzą po pomoc do koleżanek z pomocy społecznej więc wręczam im te oświadczenia, a do tych które mieszkają dalej lub mało kiedy przychodzą do ośrodka wysyłam pocztą, jeśli chodzi o wzór takiego oświadczenia, to ci którzy biorą udział w szkoleniach z Panem Piotrem Ciszewskim powinni mieć przy materiałach szkoleniowych
Iwona3811

Post autor: Iwona3811 »

Byłabym wdzięczna za wzór tego oświadczenia.
jesień 2015

Post autor: jesień 2015 »

................................
( imię i nazwisko wnioskodawcy) ................. dnia ..............

.......................................
( miejsce zamieszkania)
.......................................
( kod pocztowy)

Oświadczenie

Wyrażam zgodę na zmianę decyzji Kier.OPS ( Wójta Gminy w ...........) Nr ................ z dnia ........... w sprawie przyznania stypendium szkolnego na syna(córkę) ................. na rok szkolny 2015/2016 i wnoszę o przyznanie stypendium w dłuższym okresie niż zawarty w powyższej decyzji, czyli od 01 stycznia 2016r. do 30 czerwca 2016r.
Jednocześnie oświadczam, że dane dotyczące składu rodziny i wysokości dochodów zawarte we wniosku o przyznanie stypendium szkolnego z dnia ..... nie uległy zmianie - uległy zmianie.
Jestem świadomy - świadoma odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

..................................
( podpis wnioskodawcy)
Iwona3811

Post autor: Iwona3811 »

Jesień 2015 - Dziękuję :)
ODPOWIEDZ