Mam pytanie czy w waszych gminach był realizowany program pierwszy dzwonek-4+ dla rodzin wielodzietnych??jeżeli tak to czy osoby które złożą deklaracje o pierwszy dzwonek mogą złożyć wniosek do stypendium szkolnego i odwrotnie?do stypendium trzeba rozliczać się z faktur z tego co mi wiadomo do pierwszego dzwonka nie trzeba, wie ktoś ja to jest??
W sierpniu 2014r. otrzymaliśmy z ROPS informację, że "udzielenie rodzinom wsparcia z innych źródeł, w tym w szczególności w ramach programów stypendialnych (wyprawka szkolna) nie wyklucza udzielania wsparcia rodzinom wielodzietnym w ramach projektu "Pierwszy dzwonek".
U nas faktycznie były rodziny które otrzymały pomoc z kilku źródeł - ale za każdym przyznawana była pomoc w formie refundacji. Nie wiem jak będzie w tym roku przy II edycji.
Czy u Ciebie projektem "Pierwszy dzwonek" zajmował się Ośrodek Pomocy Społecznej czy wydział edukacji?
U nas zajmuje się Ośrodek Pomocy Społecznej, a tak sie składa ze zajmuje się i stypendiami szkolnymi i pierwszym dzwonkiem więc chciałam się upewnić jak to wygląda, dziękuje za odpowiedz:)