STYPENDIUM OD STYCZNIA

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
IDR

STYPENDIUM OD STYCZNIA

Post autor: IDR »

CZY STYPENDIUM MOZNA PRZYZNAĆ OD STYCZNIA NA PODSTAWIE WNIOSKU Z WRZESNIA , GDZIE OD WRZESNIA DO GRUDNIA BYŁA DECYZJA ODMOWNA ZE WZGLEDU NA PRZEKROCZONE KRYTERIUM DOCHODOWE ? PROSZE O POMOC
MZv2

Re: STYPENDIUM OD STYCZNIA

Post autor: MZv2 »

Nie bo tamta sprawa zakończyła się decyzją odmowną. Musieliby składać nowy wniosek a te można tylko do 15 września danego roku. Jeśli to jakiś bardzo szczególny przypadek to niech składają podanie o możliwość złożenia wniosku po tym terminie, jak dobrze uzasadnią i szef wyrazi zgodę to przyjmiesz.
axn

Post autor: axn »

Możesz na zasadzie zmiany decyzji, ja miałam taki przypadek a w komentarzach Piotra Ciszewskiego które posiadam jest interpretacja na korzyść strony. Jeśli oczywiście zmieniła się sytuacja i spełniają kryteria
IDR

Post autor: IDR »

Bardzo dziękuję za wypowiedzi
Marta123!!

Post autor: Marta123!! »

A co jeżeli klientka miała przyznane stypendium na cały rok szkolny a w październiku odebrano jej dzieci i teraz dopiero donosi faktury zeby wypłacić jej stypendoium za IX-X. Czy w roku 2015 mogę wypłacić stypendium za miesiąc wrzesień?
Marta123!

Post autor: Marta123! »

Nikt nie pomoże?
darek2961111

Post autor: darek2961111 »

Wydaje mi się że nie. Ponieważ dotacja przeznaczona na wypłaty za miesiące IX-XII została zwrócona przez was w grudniu.
Marta123!

Post autor: Marta123! »

To powinnam wygasić decyzje już teraz czy w sierpniu?
ODPOWIEDZ