Stypendium unijne w nowym okresie zasiłkowym - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 8 z 8    [ Posty: 76 ]

Napisano: 04 gru 2017, 18:39

Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Bardzo bym prosiła.
patrycja.b
Praktykant
Od: 01 gru 2017, 16:57
Zajmuję się: Stylizacja paznokci

Napisano: 04 gru 2017, 21:33

patrycja.b pisze:Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Bardzo bym prosiła.
Stypendium nieopodatkowane powinni utracić idź do nich i pokaż im ten podręcznik samorządowca ze strony ministerstwa strona 23 i 24 niech się doszkolą. W twoim przypadku pokaż im dokładnie stronę 23 tam jest mowa o utracie dochodów ze stypendiów nieopodatkowanych ciekawe co powiedzą. cytuję co tam pisze w podręczniku:
„W związku z powyższym, przy ustalaniu prawa do świadczenia wychowawczego na okres świadczeniowy 2017/2018, do stypendiów lub zasiłków dla bezrobotnych, w tym jak najbardziej także do stypendiów finansowanych ze środków Unii Europejskiej niepodlegających opodatkowaniu, mają zastosowanie ww. przepisy o utracie/uzyskaniu dochodu (zgodnie z ww. przepisami określającymi katalog okoliczności uznawanych za utratę/uzyskanie dochodu).
adrianwarss
Stażysta
Od: 02 maja 2017, 12:37
Zajmuję się: niczym

Napisano: 05 gru 2017, 15:31

adrianwarss pisze:
patrycja.b pisze:Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Bardzo bym prosiła.
Stypendium nieopodatkowane powinni utracić idź do nich i pokaż im ten podręcznik samorządowca ze strony ministerstwa strona 23 i 24 niech się doszkolą. W twoim przypadku pokaż im dokładnie stronę 23 tam jest mowa o utracie dochodów ze stypendiów nieopodatkowanych ciekawe co powiedzą. cytuję co tam pisze w podręczniku:
„W związku z powyższym, przy ustalaniu prawa do świadczenia wychowawczego na okres świadczeniowy 2017/2018, do stypendiów lub zasiłków dla bezrobotnych, w tym jak najbardziej także do stypendiów finansowanych ze środków Unii Europejskiej niepodlegających opodatkowaniu, mają zastosowanie ww. przepisy o utracie/uzyskaniu dochodu (zgodnie z ww. przepisami określającymi katalog okoliczności uznawanych za utratę/uzyskanie dochodu).
Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj dzwoniłam do SKO i w końcu rozmawiałam z kompetentną osobą.
Pani udzieliła mi obszernej informacji i tak jak myślimy to stypendium należało utracić.
Denerwuje mnie to strasznie bo przez takich niewyszkolonych urzędników wypłata wychowawczego ogromnie się przeciąga...
patrycja.b
Praktykant
Od: 01 gru 2017, 16:57
Zajmuję się: Stylizacja paznokci

Napisano: 05 gru 2017, 20:33

Pracujemy na ustawie czy na podręczniku....
aiwa
Stażysta
Od: 04 cze 2017, 11:40
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik

Napisano: 06 gru 2017, 0:53

A ten post powyżej jest tak śmieszny że aż żałosny. Podręcznik ma być drogowskazem jak w pewnych przypadkach interpretować ustawę. I jeśli mam jakieś wątpliwości to czytam podręcznik- żadna kontrola nie zarzuci stosowania tego dokumentu.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 06 gru 2017, 8:59

voodoo pisze:A ten post powyżej jest tak śmieszny że aż żałosny. Podręcznik ma być drogowskazem jak w pewnych przypadkach interpretować ustawę. I jeśli mam jakieś wątpliwości to czytam podręcznik- żadna kontrola nie zarzuci stosowania tego dokumentu.
Zgadzam się z tobą. Nawet na stronie UW w zakładce Rodzina 500+ jest link do tego podręcznika 8-)
Yozo
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 22:03
Zajmuję się: św

Strona 8 z 8    [ Posty: 76 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x