Stypendium nieopodatkowane powinni utracić idź do nich i pokaż im ten podręcznik samorządowca ze strony ministerstwa strona 23 i 24 niech się doszkolą. W twoim przypadku pokaż im dokładnie stronę 23 tam jest mowa o utracie dochodów ze stypendiów nieopodatkowanych ciekawe co powiedzą. cytuję co tam pisze w podręczniku:patrycja.b pisze:Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Bardzo bym prosiła.
Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj dzwoniłam do SKO i w końcu rozmawiałam z kompetentną osobą.adrianwarss pisze:Stypendium nieopodatkowane powinni utracić idź do nich i pokaż im ten podręcznik samorządowca ze strony ministerstwa strona 23 i 24 niech się doszkolą. W twoim przypadku pokaż im dokładnie stronę 23 tam jest mowa o utracie dochodów ze stypendiów nieopodatkowanych ciekawe co powiedzą. cytuję co tam pisze w podręczniku:patrycja.b pisze:Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Bardzo bym prosiła.
„W związku z powyższym, przy ustalaniu prawa do świadczenia wychowawczego na okres świadczeniowy 2017/2018, do stypendiów lub zasiłków dla bezrobotnych, w tym jak najbardziej także do stypendiów finansowanych ze środków Unii Europejskiej niepodlegających opodatkowaniu, mają zastosowanie ww. przepisy o utracie/uzyskaniu dochodu (zgodnie z ww. przepisami określającymi katalog okoliczności uznawanych za utratę/uzyskanie dochodu).
Zgadzam się z tobą. Nawet na stronie UW w zakładce Rodzina 500+ jest link do tego podręcznikavoodoo pisze:A ten post powyżej jest tak śmieszny że aż żałosny. Podręcznik ma być drogowskazem jak w pewnych przypadkach interpretować ustawę. I jeśli mam jakieś wątpliwości to czytam podręcznik- żadna kontrola nie zarzuci stosowania tego dokumentu.