suo a dodatek 250
Re: suo a dodatek 250
dlaczego jedni mają etaty pracownika socjalnego, a inni jak ja opiekunka specjalistyczna choć takiego stanowiska pracy nie ma w wykazie, mnie nie chodzi o dodatek 250 ale o dodatkowy urlop. Ciągła praca z chorymi psychicznie i upośledzonymi umysłowo to nieustający stres. Dodam, że opiekunka w moim ops zarabia dokładnie tyle co ja, chociaż środowisk ma o połowę mniej.
dodatkowy urlop przysługuje pracownikowi socjalnemu po przepracowanych 5 latach, dodatek odrazu, ale nie rozumiem dlaczego pracownicy socjalni wykonujący suo nie otrzymują tego dodatku, choć ich praca to głównie praca w terenie. Wszyscy uczepili się tego,że nie przeprowadzamy wywiadów środowiskowych. Myślę, że wykonujemy o wiele więcej niż tylko wywiad - my przebywamy z naszymi podopiecznymi codziennie, a nie raz na jakiś czas i w dodatku za dużo mniejsze pieniądze. Pracownik socjalny jeśli mu się niechce to nie idzie w teren codziennie, a my ...... co tu dużo mówić. Chyba trzeba będzie zasięgnąć opinii w ministerstwie.
Całkowicie się z Tobą zgadzam ~~becia16, ja na tym stanowisku pracuję od 8 lat ,a ponieważ mam etat opiekunki a nie pracownika socjalnego, więc nawet dodatkowego urlopu nie mam. Praca z podopiecznymi to ciągła praca socjalna w terenie często w odległości wielu kilometrów.Odzieżówki też nie ma.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pomimo tego, że na umowie o pracę mam angaż pracownika socjalnego ( od 10 lat ) to również nie mam dodatkowego urlopu (nie wspominając o dodatku). Tłumaczenie jest podobne jak w przypadku dodatku - nie przeprowadzam wywiadów!I zgadzam się zupełnie z ~`ja ,że praca z naszymi podopiecznymi to ciągły stres, który wypala nas zawodowo i ten dodatkowy urlop potrzebny jest do noralnego funkcjonowania.
ania
Witam, jak juz piszecie o opiece społecznej i jakis tam dodatkach czy kóras z Was orientuje sie czy opiekunka specjalistyczna a własnie taka jestem powinna miec jakis dodatek,chociazby za to ze pracuje z pumysłowo chorymi i narazona jest na ogromny stres.Czy jest jakas ustawa o wynagrodzeniu dla opiekunek specjalistycznych i czy dotyczy całego kraju.Prosze o pomoc bo pracuje juz 6 lat na tym etacie.
Oprócz suo a dodatek 250 - Dodatek 250zł przeczytaj również:
dodatek na macierzyńskim??
dodatek na zwolnieniu
projekt POKL
czy do dochodu wliczać alimenty jeśli wierzycielem jest ZUS
Czy odliczać alimenty od dochodu jeśli wierzycielem jest ZUS
Dodatek 250zł dla pracownika socjalnego zatrudnionego w projekcie POKL
ha przeliczeniowy
zarobki
ciąża, zwolnienie lekarskie a dodatek 250 zł.
KURS KWAlIFIKACYJNY
urlop dodatkowy
1/2 etatu OPS i 1/2 etatu projekt
26.08.2009 Dzień Czarnej Koszulki
stanowisko d/s świadczeń
dodoatek
sekcja świadczen