SUO- a indywidualne programy terapeutyczne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 lut 2016, 15:58

Mam nietypowe pytanie odnośnie SUO tzn. po przyznaniu suo dla dziecka z zaburzeniami psychicznymi trzeba zrobić indywidualny program terapeutyczny ?? Jak on ma wyglądać. Ja nie znam się na rehabilitacji czy robocie neurologopedy to jak ja mam stworzyć plan terapeutyczny a na takie zastrzeżenia wpadłam czytając rożne wystąpienia pokontrolne!! W ustawie i w rozporządzeniu nic nie ma mowy o tym. Może ktoś mi powie jak to ma wyglądać? Proszę Co macie w teczkach ze strony pracownika jak przyznaliście suo dla dzicka z zaburzeniami psychicznymi ??
rafa_19

Napisano: 18 lut 2016, 9:26

U nas program terapeutyczny i plan pracy przygotowywuje terapeuta, który ma prowadzić z dzieckiem terapię i to wkładamy do teczki.
Gość

Napisano: 18 lut 2016, 10:37

a czy mogłabym prosić o taki przykładowy plan terapeutyczny ??
Może ktoś jeszcze ma suo dla dzieci ?
rafa_19

Napisano: 18 lut 2016, 11:54

Indywidualny program terapeutyczny przygotowujecie tylko do dzieci czy tez do osób dorosłych z zaburzeniami psychicznymi?
mim

Napisano: 20 lut 2016, 10:10

ja jestem bezsilna na jakość usług w ramach suo. U nas to jest niemiłosierna drożyzna, bo terapeutów jak na lekarstwo, jeśli zgłosi się już jakiś dorobkiewicz to żąda sobie jak za zboże. Przy tym zero specjalistycznej dokumentacji, słabe umiejętności i nikt nie ma zamiaru z tym porządku robić. No jasne z państwowego to można ciągnąć ile się da....
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x