św. opieki zdrowotnej art 54 - Wzory pism

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 gru 2013, 11:38

Witam,
mam podobny problem, wpłynął wniosek o wydanie decyzji. Kobieta wynajmowała mieszkanie na terenie naszej gminy, podczas próby przeprowadzenia wywiadu środowiskowego okazało się, że już nie mieszka (ma wypowiedziana umowę najmu lokalu) i nie wiadomo gdzie obecnie przebywa prawdopodobnie się ukrywa. Co w takiej sytuacji, czy można zostawić wniosek bez rozpatrzenia.
Proszę o pomoc.
~Anna

Napisano: 02 sty 2014, 14:33

Witam serdecznie
mam następujący problem mieszkaniec naszej gminy obecnie przebywa w ośrodku leczenia uzależnień KARAN i zwrócił się do nas o przyznanie ubezpieczenia zdrowotnego. Czy skoro ustawa mówi, że decyzję wydaje wójt właściwy ze względu na miejsce zamieszkania świadczeniobiorcy to czy taka decyzja nie powinna zostać wydana przez gminę gdzie obecnie pacjent przebywa.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
~Joanna

Napisano: 07 sty 2014, 13:04

Witam serdecznie
mam następujący problem mieszkaniec naszej gminy obecnie przebywa w ośrodku leczenia uzależnień KARAN i zwrócił się do nas o przyznanie ubezpieczenia zdrowotnego. Czy skoro ustawa mówi, że decyzję wydaje wójt właściwy ze względu na miejsce zamieszkania świadczeniobiorcy to czy taka decyzja nie powinna zostać wydana przez gminę gdzie obecnie pacjent przebywa.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
~Joanna

Napisano: 21 sty 2014, 19:46

Ups rządzi się 3 adresami, tj zameldowaniem, zamieszkaniem i miejscem pobytu (wszystkie refundacje świadczeń). Decyzje z art. 54 przyznajemy (jak wszystkie inne świadczenia) wg miejsca zamieszkania (stad tez osoba bezdomna nie może wnioskować o taką decyzję). W takiej sytuacji zawsze gminą właściwą będzie gmina, na terenie której klient przebywa z zamiarem stałego pobytu (zamieszkanie). Czas pobytu w ośrodku leczenia uzależnień jest tylko miejscem pobytu (czasowym), a nie miejscem zamieszkania (kc).
~Iza

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x