św. rodzicielskie w AMAZIS po ostatniej aktualizacji - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 21 sty 2016, 23:10

No to ja wam powiem skąd 354
każdy tydzień nie ważne czy kalendarzowy/porównujecie z miesiącami to tak piszę/ ma 7 dni - prawda czy fałsz?????
Świadczenie rodzicielskie przysługuje przez okres:
1) 52 tygodni !!! – w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie, przysposobienia jednego dziecka lub objęcia opieką jednego dziecka;
proste???
52 tygodnie razy 7 dni /bo chyba o takim tygodniu tu mówimy/to według was ile jest?????
364 i inaczej ni będzie !!!
tak samo zresztą jak KRUS liczy ZUS
według mnie powtarzam jeszcze raz w naszej ustawie określony jest termin co do dnia czyli 52 tygodnie od dnia porodu a odnośnik do KPA to na dzisiaj wydaje mi się że jest trochę naciągany w tym przypadku. Poza tym jeżeli termin podany w tygodniach to wg mnie /cały czas to podkreślam/ 52 tygodnie mają się składać z równych 52 części a nie w ostatnim dodaję sobie 1 dzień bo tak mówi KPA,????/i nie chodzi tu o datę tylko właśnie o nazwę dnia/. Do innych terminów tak określonych /w postępowaniu procesowym/ zgoda, ale co do terminów w 17c to uważam że są jednoznacznie określone
Bziki

Napisano: 22 sty 2016, 8:34

czyli uważasz, że w tym wypadku nie stosujemy KPA. OK. Temat dyskusyjny. Tylko nie wmawiajcie mi, że wg KPA termin biegnący od poniedziałku mija w niedzielę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 9:00

Do Elmer
nie tego nigdy nie negowałem że terminy w oparciu o 57 są takie jak podajesz, mi chodzi tylko i wyłączenie o art 17c
Bziki

Napisano: 22 sty 2016, 9:05

Ale przecież nikt nie wmawia Ci że wg KPA termin biegnący od poniedziałku mija w niedzielę...
Chodzi nam o to, że nie stosujemy tu KPA ;-)
jk...

Napisano: 22 sty 2016, 9:12

jak nikt?
Chociażby niejaka Pusia :D
Nie możemy tez mówić, że zapis w urlopie wychowawczym jest identyczny jak przy świadczeniu rodzicielskim.
W jednym wypadku jest zapis nie dłużej, w drugim nie ma.
W jednym przypadku dzielimy (urlop) na 30 dni, w innych (świadczeniach) na 31.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x