Świadczenia nienależnie pobrane mam problem.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 lut 2014, 12:42

Pani w okr. od sierpnia do października 2013r. miała nienależ. pobrane,
teraz w styczniu ma przyznane na okres 2013/32014 r. Mogę zrobić potrącenia z bieżących tylko za styczeń już poszły program będzie sam potrącał z bieżących.

Tylko chodzi mi o procedurę AMAZIS robię:
1. decyzję zmieniającą
2. Wszczęcie post.
3. Decyzja o nienależnie pobranych i zwrot
4. Odsetki

Tylko Pan z AMAZISU mi mówił że zmiany do tyłu nie można robić JAK WY ROBICIE???????
~Tereska

Napisano: 06 lut 2014, 12:43

chodzi o to że jak zrobię zmianę to mi minusuję od sierpnia, a Pan mówi że zmiany w chwili obecnej i na przyszłość się robi a nie wstecz, ALE MUSZE ZROBIĆ ZMIENIAJĄCĄ UCHYLIĆ OD SIERPNIA ROBICIE TAK??
~Tereska

Napisano: 06 lut 2014, 13:35

mi radca kazał uchylac decyzje nawet jesli wypłaty z niej sa zrealizowane- decyzja z 2012 roku tak miałam. wiem jednak ze w róznych ośrodkach róznie robia i każde sko inaczej do tego podchodzi
~Karolina

Napisano: 06 lut 2014, 13:59

JAK W PROGRAMIE SIĘ ROBI ?
~Tereska

Napisano: 06 lut 2014, 14:16

Zrobię decyzję zmieniającą to program mi zminusuje harm.
od sierpnia do października, później wszczęcie post. póżniej decyzje o nienależ. pobr. i odsetki jak zrobie windykacje to znowu mi drugi raz zminusuje harmonogram......., A odsetki nalicze na dzień wydania decyzji i co już więcej nie naliczać tyljko raz? bo z bieżących będzie potrącał....
~Tereska

Napisano: 06 lut 2014, 14:54

U nas zwroty sami wpłacaja na konto, w systemie robie tylko nienależne żeby wyszło w sprawozdaniu
~jjj

Napisano: 06 lut 2014, 14:56

a reszta jak uważa?
~Tereska

Napisano: 06 lut 2014, 15:20

proszę pomózcie mi jestem nowa...
~Tereska

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x