ŚWIADCZENIA RODZINNE, DZIWNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 lis 2014, 14:48

Załamałam się, dochód liczy się tak:
dochód z Pitu 37 39 ( b-c) pomniejszony o koszt.uzysk.prz.minus składki społeczne i zdrowotne minus podatek należny kolumna G. i Ten dochód dzielę na 12 i na liczbę osób, lub biorę oświadczenie z US.

Dzisiaj załamałam się jak usłyszałam że do dochodu wchodzi ulga wypłacona z której się rozliczają na dzieci z kolumny G. nr 121 ( różnica pomiędzy sumą zaliczek pobranych a podatkiem należnym) nigdy tego nie wliczałam a jak US wystawia zaświadczenie o dochodzie to też tego nie dodają. JAK WY ROBICIE :?: :?: :?: :?: POMÓŻCIE MI NIE WIEM CO ROBIĆ :?: :?: CZY TO PRAWDA JAK JEST :?: :?:
Nowa...,,

Napisano: 05 lis 2014, 14:57

wypij kawę, zjedz pączka.
Podatek należny to jest suma pobranych zaliczek minus ulgi (w tym ulga rodzinna). Nie możesz jej odejmować dwa razy. Nie możesz więc od podatku należnego dwa razy odejmować ulgi rodzinnej. Dobrze liczysz

W weekend proponuję duże piwo. W zimie pije się mocne piwa.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 16:17

a w jakim celu potrzebny jest tobie ten PIT ? skoro dochody liczysz z zaswiadczenia z US lub oświadczenia klienta ( nigdzie w ustawie nie ma nic o jakimś dostarczeniu PIT-ów do ŚR ) masz wierzyć oświadczeniu a jak masz wątpliwości to wystąp do US o potwierdzenie danych zawartych w oświadczeniu !
zac21

Napisano: 05 lis 2014, 16:23

1. doczytaj ustawę, rozporządzenie;
2. oświadczenie o dochodzie z 2013 roku lub zaśw. z US nie jest dokumentem świadczącym o wysokości dochodu utraconego. Wyobraź sobie, że ludzie czasami mają parę źródeł dochodu i one wszystkie ujęte są na jednym zaśw./ośw. Wiem to jest trudne do wyobrażenia, ale tak jest;
4. US nigdy nie wyda ci oświadczenia jaki dochód jest utracony. Zdradzę ci tajemnicę - oni tego nie wiedzą;
3. mniej używaj wykrzykników bo wyjdziesz na chama
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x