dostałam decyzję na stałe mam co do tej interpretacji na stałe mam inne zdanie byłam w opiece w tej sprawie urzędniczki uważają że jest wszystko ok. decyzja jest korzystna dla mnie jeżeli jednak jest tak jak ja myśle kto będzie wracał ewentułalnie pieniądzechodzi o świadczenie pielęgnacyjne które mam przyznane na dorosłą już osobę na podstawie dwóch decyzji zus i orzecznictwa dla os.niepełnosprawnych
zus decyzja na stałe całkowicie niezdolna do pracy.decyzja z orzecznictwa znaczny stopień ale zawsze miałam decyzje na 2 lata teraz do lipca .świadczenie pobieram na dziecko już dorosłe które jest niepełnosprawne od urodzenia ma porażenie jest upośledzona i nie mówi
orzeczenie z PCPR ma do lipca? a na decyzji ZUS brak zapisu o niezdolności do samodzielnej egzystencji, tak , dobrze zrozumiałam? to masz słusznie wątpliwości, w lipcu należy złożyć kolejny wniosek do PCPR i starać się o nowe orzeczenie, bo orzeczenie, które jest z ZUS to stopień umiarkowany, jesli ktoś się dopatrzy (a nie będzie orzeczenia ze znacznym stopniem od sierpnia) - kasa będzie do zwrotu