kochani pomóżcie rozwiązać mi problem. przyznałam ŚP i dodatki na orzeczenie umiarkowane bez wskazań 7 i 8. Błąd wynikał z poprzednich serii decyzji więc poszło z automatu. poprzednie orzeczenie było tez umiarkowane ale z czesciowymi wskazaniami. Pomóżcie mi rozwiązać problem. Jak powinnam zrobić. To jest dziecko już pełnoletnie które ma orzeczenie od dzieciństwa. Czy zrobić wznowienie czy wszczęcie ale na jakiej podstawie oraz nienależnie ale z jakiego powodu. to wina organu...
z umiarkowanym stopniem nigdy nie przyslugiwalo jej SP, nawet jak byly w orzeczeniu wskazania...wiec nienalezne sa juz z tamtej decyzji tez...chyba powinnas wystapic do sko o stwierdzenie niewaznosci tych decyzji
a ja odmówiłam na umiarkowany stopień z 7 i 8 na tak, a SKO przyznało.......Aniu masz jedno wyjście, do SKO o stwiedzenie nieważności, potem nienależne z art. 30 ust.2 pkt 4 i ostatecznie możesz jej umorzyć
dziekuje ale z umorzeniem to nie bardzo...bo kiero nie bardzo i księgowa.pozatym jezeli kobieta zrobi raban jeszcze mnie beda kazaly oddac. my tak mamy