świadczenie losowe dla rodziny zast.

ODPOWIEDZ
~MOPS1

świadczenie losowe dla rodziny zast.

Post autor: ~MOPS1 »

Czy ktoś wypłacał już świadczenie losowe na dziecko w rodzinie zastępczej? Czy wyposażenie w meble do pokoju dla dzieci można traktować jako zdarzenie które ma wpływ na jakość sprawowanej opieki nad dzieckiem?
~marynia

Re: świadczenie losowe dla rodziny zast.

Post autor: ~marynia »

Stare meble spłonęły? W jaki sposób chcesz zakup mebli zakwalifikować jako zdarzenie losowe?
~MOPS1

Post autor: ~MOPS1 »

Nie chcę ale rodzina powołała mi się we wniosku na to. Też uważam ze świadczenie losowe to jakiś wypadek, rehabilitacja etz.
~Iwona

Post autor: ~Iwona »

ale jest zapis zdarzenie losowe lub inne zdarzenie mające wpływ na jakość sprawowanej opieki. więc uważam że wszystko zależy od okoliczności. jeżeli np. rodzina nie dostała świadczenia na potrzeby przyjmowanego dziecka, i miała swoje jakieś stare meble, a teraz dziecko jest starsze, poszło do szkoły a meble się rozpadają to myślę że można by ewentualnie zakwalifikować to jako inne zdarzenie mające wpływ na jakość sprawowanej opieki.
~rz

Post autor: ~rz »

A jeśli dziecko zwyczajnie meble zepsuło.. Mieliśmy nastolatkę, która połamała łóżko bo ... chciała inne.. Wiem, że w ciągu 2 miesięcy można totalnie rozwalić szafę czy komodę.. Nie twierdzę, ze jest tak w tym przypadku, ale jest to możliwe.. wtedy moim zdaniem jest to zdarzenie losowe..
~janek

Post autor: ~janek »

ten przypadek jest ciekawy(meble) MPIPS twierdzi, że zakup mebli jest zdarzeniem z kategorii \"mające wpływ\"
ODPOWIEDZ