świadczenie pielęgn. - emerytura- sko-ponowne rozpatrzenie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
zniesmaczona35
Podinspektor
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

świadczenie pielęgn. - emerytura- sko-ponowne rozpatrzenie

Post autor: zniesmaczona35 »

Pani złożyła na św. piel nad matką, pani ma emeryture , dałam odmowę że jest emerytura i że niepełnosprawność powstała przed 18 rokiem życia. Pani sie odwołała, sko dało do ponownego rozpatrzenia. uznali że Pani ma prawo wyboru świadczenia, jeżeli złoży wniosek do zus o zawieszenie emerytury to ja mam przyznać jej świadzczenie, ktoś miał z was taki przypadek
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: świadczenie pielęgn. - emerytura- sko-ponowne rozpatrzenie

Post autor: madzix »

M. mówił, że nie wystarczy zawieszenie emerytury, prawo ma ustalone a nas interesuje prawo do emerytury, nawet jeśli ma zawieszone i nie wypłacane
ale coś się dzieje w tej sprawie, bo miałam już telefon, o wyrównanie różnicy między emeryturą a świadczeniem pielęgnacyjnym
zniesmaczona35
Podinspektor
Kontakt:

mam taką opinię że zgodnie z art 103 ust. 3 ustawy o emeryturach i rentach osoba moze zawiesić prawo do emerytury i renty, nasze sądy uważają że jak przedstawi mi decyzję o zawieszeniu prawa do emerytury to mam przyznać świadczenie
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Wykonując zalecenia decyzji SKO - wezwij osobę do przedłożenia decyzji zus o zawieszeniu wypłaty emerytury i przyznaj świadczenie od następnego dnia.
W przypadkach kolejnych wniosków... taka sama procedura: wniosek, odmowa, odwołanie,dec.SKO
zniesmaczona35
Podinspektor
Kontakt:

a jak jest u was z tym powsatawaniem niepełnosprawności przyznajecie czy odmawiacie
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Dopóki nie będzie zmieniona ustawa - nie mamy prawa samodzielnie przyznawać świadczeń.
ODPOWIEDZ