SKO w w swojej decyzji dotyczącej świadczenia pielęgnacyjnego ( oczywiście do ponownego rozpatrzenia) wytknęło mi, że decyzje odmowną wysłałam stronie i pełnomocnikowi. a powinna tylko pełnomocnikowi.
Czy tak robicie?
A co jeśli mam coś do wyjaśnienia, oświadczenia dodatkowe, doniesienie jakich dokumentów, to kogo wzywam stronę czy pełnomocnika.
świadczenie pielęgn. wniosek przez pełnomocnika
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki
- Kontakt:
Re: świadczenie pielęgn. wniosek przez pełnomocnika
wszystko idzie do pełnomocnika, wszczęcie, wezwania do uzupełnienia, zakończenie, decyzja, info o przesłaniu dokumentów do SKO, info o wypłacie.... U nas przeważnie po pierwszej wypłacie na konto (które często jest pełnomocnika
) dostajemy info o utracie pełnomocnictwa i że wszelkie info należy już przesyłać do wnioskodawcy

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Re: świadczenie pielęgn. wniosek przez pełnomocnika
ja też wszystko wysyłam pełnomocnikowi. Wezwanie do uzupełnienia dokumentów też wysyłam pełnomocnikowi, a on najczęściej każe przyjść osobie do nas i donieść dokumenty. Po to strona ma pełnomocnika, żeby wszystko z nim załatwiać. Najczęściej po pierwszej wypłacie dostajemy pismo, w którym jest napisane, że wycofują pełnomocnictwo i wypłaty idą później na konto strony.
Oprócz świadczenie pielęgn. wniosek przez pełnomocnika - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
2 orzeczenia o niepełnosprawności-które wybrać do ŚP
decyzja o uchylaniu się a dłużnik byl wZK
co z art. 15 z ust. 1 - cudzoziemiec, nie UKR ?
Nowe rozporządzenie rodzinne
skład rodziny
rodzina zastepcza na czas trwania postepowania
dod. z tytułu kszałcenia i reh.
dochód z PIT 39
czy na rodzicielskim matka moze dorobić
szkolenie info
śp od kiedy przyznać
różnica pomiędzy "bez rozpoznania" a "bez rozpatrzenia"
sprawozdanie II kw
przedłużenie COVID
Młodzieżowy Ośrodek wychowawczy - wakacje w domu czy należy się ZR