Świadczenie pielęgnacyjne a pobieranie stypendium - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 sty 2021, 10:25

Kobieta pobiera u mnie świadczenie pielęgnacyjne na córkę od 2007r. do nadal. Opłacane były wszystkie składki.
Teraz wpłynęło do nas pismo z ZUSu, że Pani X w okresie paru miesięcy w 2012r. była zgłoszona przez innego płatnika jako osoba pobierająca stypendium w okresie szkolenia/stażu
Składki ok można potrącić, ale czy przysługiwało jej w tamtym czasie ŚP skoro pobierała stypendium. Czy będą NP????????
Sprawdziłam w SEPI ten okres i nic nie było w Urzędzie Pracy. Z zapytania w empatii o skł. zdrowotne wyszło, że pobierała stypendium z Fundacji Rozwoju Demokracji Ludowej :shock: Co to jest w ogóle?
Robić tej kobiecie NP za tamten okres?? Dodam, że wezwałam ją do wyjaśnień. Nie odbiera listów, wracają awizowane. Kobieta olewa totalnie.
Jak to ugryźć????
karrina
Referent
Od: 13 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 07 sty 2021, 10:43

Rozumiem, że wezwanie poszło pod rygorem wstrzymania wypłaty. Jeżeli tak to wstrzymaj wypłatę to od razu Pani się znajdzie.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 07 sty 2021, 10:47

A jakbym chciał być upierdliwy to bym zlecił wywiad bo pismo wróciło awizowane a raczej nie powinno.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP

Napisano: 07 sty 2021, 11:41

Szarak pisze:
07 sty 2021, 10:43
Rozumiem, że wezwanie poszło pod rygorem wstrzymania wypłaty. Jeżeli tak to wstrzymaj wypłatę to od razu Pani się znajdzie.
No właśnie takiego rygoru nie dałam
W ogóle robić te NP?
karrina
Referent
Od: 13 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 07 sty 2021, 12:41

Możesz wszcząć postępowanie ale powinnaś zebrać jakiś materiał dowodowy. Możesz wystąpić Fundacji Rozwoju Demokracji Ludowej o udostępnienie danych aby wskazali ile godzin pracował stażysta, w jakim okresie i gdzie był realizowany (wątpię że uzyskasz takie informacje ale próbować można). Możesz wezwać Panią aby przeprowadzić przesłuchanie. Na końcu zdecydujesz czy przywalić NP.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x