świadczenie pielęgnacyjne a program sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 lip 2017, 13:23

mam kobietę która miała przyznane świadczenie pielęgnacyjne na dziecko do 30.06.2017. Teraz złożyła wniosek z nowym orzeczeniem dziecko jest zaliczone do osób niepełnosprawnych , ale w orzeczeniu pkt 7 ma nie wymaga a pkt 8 wymaga muszę napisać jej odmowę na świadczenie pielęgnacyjne.Jednakże w programie sygnity wprowadziłam to orzeczenie datę do kiedy ważne kiedy złożono w pcpr wniosek i o dziwo program przyznał mi świadczenie pielęgnacyjne na to dziecko jakie zakładki należy zaznaczyć i co uzupełnić żeby program odmówił mi prawa do świadczenia pielęgnacyjnego. Oczywiście weryfikacja orzeczenia w empatii również pokazała pkt 7 nie wymaga i pkt 8 wymaga . Pomóżcie proszę
adi2608
Praktykant
Od: 06 cze 2017, 12:02
Zajmuję się: SR,FA.SW

Napisano: 24 lip 2017, 14:44

31 osób zaglądało i nikt nie pomoże ? czy ja się zagubiłam i należy przyznać świadczenie pielęgnacyjne w powyższej sytuacji jak program tworzy decyzję przyznającą ?
adi2608
Praktykant
Od: 06 cze 2017, 12:02
Zajmuję się: SR,FA.SW

Napisano: 24 lip 2017, 14:52

Chyba ręcznie zrobić odmowę. Nie kojarzę żadnego pola, które w takim wypadku by coś warunkowało- są tylko daty i rodzaj orzeczenia, nie ma chyba pola: czy osoba niepełnosprawna wymaga opieki. Warto zgłosić taką potrzebę na HD, może wprowadzą takie pole.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x