Witam, osoba pobierająca świadczenie pielęgnacyjne na dziecko chce się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna. Czy mając na względzie art. 17 ust. 6 może się zarejestrować w PUP i nadal pobierać ŚP ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Iks pisze:W życiu bym nie pomyślał, że Ty tego nie wiesz, odpowiadałem autorce tematu,z wrodzonej upierdliwości bardziej
no wiem przecież, zrobiłam:
już zaspokajam Waszą ciekawość...... osoba będzie rezygnować z ŚP gdyż rozpoczyna działalność gospodarczą, a żeby otrzymać dofinansowanie z PUP musi się wcześniej zarejestrować. Ot cała historia