świadczenie pielęgnacyjne a renta socjalna córki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 paź 2015, 9:03

Pobierałam świadczenie pielęgnacyjne na pełnoletnią córkę, ale z chwilą otrzymania przez nią renty socjalnej gops zabrał mi świadczenie pielęgnacyjne i przyznał specjalny zasiłek opiekuńczy, czy zrobiono to prawidłowo?
agnieszka1234

Napisano: 15 paź 2015, 12:15

Tak sami z urzędu uchylili Ci wcześniej przyznane świadczenie pielęgnacyjne i uzasadnili to otrzymaniem renty socjalnej przez córkę. I sami tak z urzędu zadecydowali przyznać Ci w to miejsce specjalny zasiłek opiekuńczy ? Czy wprowadzono Cię w błąd, że nie można już pobierać i sama im wypełniałaś druki, które Ci dali?
Odwołuj się, bo przepisy w kwestii opiekunów rodziców względem swoich dzieci u których niepełnosprawność powstała w dzieciństwie się nie zmieniła, nadal jest świadczenie pielęgnacyjne w niezmiennej wysokości. Renta socjalna jest dla Twojego pełnoletniego dziecka.
wwo

Napisano: 15 paź 2015, 15:00

agnieszka1234 pisze:Pobierałam świadczenie pielęgnacyjne na pełnoletnią córkę, ale z chwilą otrzymania przez nią renty socjalnej gops zabrał mi świadczenie pielęgnacyjne i przyznał specjalny zasiłek opiekuńczy, czy zrobiono to prawidłowo?
Nie ściemniaj, tylko napisz jak było naprawdę. Renta socjalna dotyczy dziecka, nie Ciebie. Nie mogli Ci zabrać świadczenia w sposób jaki opisujesz. Jeżeli jednak tak było, złóż skargę(SKO) i zgłoś do prokuratora przestępstwo pracownika/kierownika OPS.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x