Opieka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 paź 2015, 20:24

Witam
Ojciec mieszka sam. Ma uslugi opiekuncze po 2 godziny dziennie.Jego renta wynosi 1250 zl.Dostalem zawiadomienie z MOPS ze chca u mnie przeprowadzic wywiad?W jakim celu? Co musze przygotowac .Zaznaczam, ze nie jestem w stanie zajac sie na codzien ojcem,musze wPolsce sobie sam radzic ,aby przezyc.
MarekM

Napisano: 15 paź 2015, 18:42

Czy ktos mi odpowie? Na jakiej zasadzie MOPS chce mnie nachodzic.???Ja od nich nic nie chce..a ojciec ma rente tzn dochod.
MarekM

Napisano: 15 paź 2015, 19:10

Być może chodzi o obowiązek alimentacyjny w stosunku do ojca.
Gość

Napisano: 16 paź 2015, 0:24

Dziekuje za odpowiedz. Ojciec nie chce zadnych alimentow.A jak jest z doplata do opieki z MOPS?za godzine opieki ojciec placi1,50 zl. Czy taki wywiad jest obowiazkowy. Prosze sie nie obrazac, ale ja sobie nie zycze obcych ludzi w moim domu.Ja nic z MOPS nie chce.U ojca wywiad przeprowadzono,poniewaz On poprosil MOPS o wsparcie.
MarekM

Napisano: 16 paź 2015, 7:42

on poprosił MOPS o wsparcie bo widac niedostatecznie go wspierasz sam, teraz MOPS robi wywiad, żeby zbadać Twoją sytuację materialną i ewentualnie przymusi Cię do wsparcia ojca poprzez zasądzenie alimentów albo obciążenie za usługi opiekuńcze
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 16 paź 2015, 12:49

poczytaj sobie kodeks rodzinny i opiekuńczy - masz obowiązki wobec ojca
~o~

Napisano: 16 paź 2015, 19:26

Jasne ze mam obowiazki wobec ojca..ale zeby zyc musze pracowac i co nie co zarobic.Nie uchylam sie od pomocy w zakupie zywnosci,czasami lekow..Nie moge sie nim zajac na stale, poniewaz za 520 zl umrzemy razem z glodu...Czesto wyjezdzam z kraju....Mieszkamy osobno...Pora tez na zalozenie rodziny.Ile moge ,pomoge,ale do niczego nie dam sie przymusic.
MarekM

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x