świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~bobinka

świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński

Post autor: ~bobinka »

Kobieta pobiera zasiłek macierzyński przysługujacy po utracie zatrudnienia i ubiega sie o świadczenie pielęgnacyjne.
Pobieranie zasiłku macierzyńskiego nie jest wymienione jako przeszkoda do pobierania świadczenia pielęgnacyjnego. Mam jednak pewne wątpliwości czy można przyznać to świadczenie.
Proszę o Wasze opinie w tej sprawie.
~- ja

Re: świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński

Post autor: ~- ja »

przy świadczeniu masz zapis rezygnuje lub nie podejmuje wiec w czym masz problem
~z

Post autor: ~z »

mialam taki przypadek, wypłaciłam swiadczenie po zakonczeniu zasilku macierzyn, najwyzej kontrola kaze wyrownac
~marta

Post autor: ~marta »

matka jest na zasiłku macierzyńskim na syna, ojciec stara sie o świdczenie pielegnacyjne nad w/w synem, jak myslicie nalezy sie ojcu swiadczenie?
~ula

Post autor: ~ula »

miałam przypadek ŚP po zasiłku macierzyńskim. SKO utrzymało w mocy powołując się nawet na wyroki sądów, bo macierzyński jest następstwem zatrudnienia, jakby nie była zatrudniona nie miała by macierzyńskiego. tak samo z zasiłkiem dla bezrobotnych.
~bobinka

Post autor: ~bobinka »

Do ~Ula
SKO utrzymało w mocy, czyli dałaś odmowę świadczenia pielęgnacyjnego w okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego.
Czy mogłabyś przesłać uzasadnienie SKO na: [email protected]
Z góry dziekuję
~ula

Post autor: ~ula »

bo macierzyński jest następstwem zatrudnienia, jakby nie była zatrudniona nie miała by macierzyńskiego
~AGa

Post autor: ~AGa »

a ja miałam taki przypadek i wysłałam zapytanie do urzędu wojewódzkiego i napisali żeby dac
~Basia

Post autor: ~Basia »

Do Ula
Mamy taki sam przypadek, prośba czy mogłabyś przesłać uzasadnienie SKO na fax 29 -7643628 lub [email protected] Dzięki
ODPOWIEDZ