świadczenie pielęgnacyjne dla radnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 17 lis 2014, 7:44

ojciec pobiera świadczenie pielęgnacyjne został radnym , czy może pobierać nadal swiadczenie.
Gość

Napisano: 17 lis 2014, 13:25

To kiedy będzie miał czas na sprawowanie opieki, skoro, będzie musiał brać udział w sesjach, w pracach w komisji , do tego dochodzą jeszcze inne obowiązki związane ze sprawowaniem funkcji radnego.
m&m

Napisano: 17 lis 2014, 13:45

Podpisze listę i pobiegnie do domu,
ira

Napisano: 17 lis 2014, 14:22

A gdzie masz zapis , ze radnemu nie przysługuje.
Gość

Napisano: 17 lis 2014, 14:47

A gdzie masz zapis, że przysługuje, jesli nawet nie sprawuje faktycznej opieki, gdyz ze względu na obowiązki jakie pełni, nie ma jak tej opieki sprawowac w tym czasie.
m&m

Napisano: 17 lis 2014, 15:48

A jak pojedzie do rodziny w odwiedziny na 2 dni też mu zabierzesz?
Gość

Napisano: 17 lis 2014, 16:11

Jeśli te odwiedziny są w celach zarobkowych i są na przykład w każdym tygodniu - to trzeba się zastanowić. Ja by móc otrzymać świadczenie pielęgnacyjne musiałam całkowicie zaprzestać prowadzenia gosp. rolnego, bo ustawodawca uznał, że prowadzenie gosp. rolnego nosi znamiona pracy, czyli: poświęcasz czas, wykonujesz pewne czynności i za to uzyskujesz pewne dochody - z tymi dochodami z gospodarstwa bywa różnie. Funkcja radnego to też poświęcanie czasu i też uzyskuje się dochody, to jeżeli ma być to sprawiedliwe, to nie może być przywilejów.
wwo

Napisano: 17 lis 2014, 16:25

Takie poświęcenie , ze idziesz raz na 1 msc na sejsę na 8 godzin. I nie porównuj tego do prowadzenia gops.
Gość

Napisano: 17 lis 2014, 16:42

To niech się zadeklaruje na przykład na podstawie oświadczenia, że jego funkcja będzie się ograniczać do udziału tylko w jednej ośmiogodzinnej sesji w ciągu miesiąca, że nie będzie brał udziału w żadnej komisji, tylko po co kandyduje na radnego skoro już z góry zakłada, że nie dysponuje wolnym czasem by poświęcić się w pełni w sprawowaniu tej funkcji. Po miesiącu oświadczy jaki uzyskał dochód za udział sesji. I tyle, sprawa jasna. Ja jestem za ograniczeniem przywilejów za sprawowane funkcje od góry do dołu - skoro tak dużo od nas zwykłych obywateli się wymaga. Ale ja nie muszę mieć racji.
Tak na marginesie gratuluję zdobycia mandatu radnego.
wwo

Napisano: 17 lis 2014, 17:24

Poradnych w swoim mieście, mogę z całą stanowczoscią stwierdzić, że na radnego pchają sie obłudne, zakłamane gnidy polityczne, które potem pilnują interesów swoich, swoich rodzin i ugrupowań z list których starują. Głosują na nich przewaznie ich rodziny i dobrzy znajomi i to znajduje potwierdzenie w ilosci głosów z jakimi sie łapią na radnych.
I czy o tym ojcu nie mozemy powiedziec, ze jest obłudny i zakłamany, skoro decyduje sie starowac na radnego, chociaz czas - sprawowanie opieki nad niepełnosprawnym dzieckiem nie pozwoli mu nalezycie wypelniac roli radnego. A bycie radnym to nie tylko jedna sesja w miesiącu. Ale za to pieniązki co miesiąc ładne, w kwocie poborów.
m&m

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem