Świadczenie pielęgnacyjne na chorą mame - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 mar 2014, 13:46

Witajcie. Bardzo prosze o pomoc, gdyz nie wiem do kogo sie z tym zwrocic.
Moja sasiadka ma 75 lat, jest chora na nowotror i ma znaczny stopien oraz zajmuje sie niepelnosprawnym 40 letnim synem. Do tego ma syna alkoholika ktory ja zastrasza i chce zaczac pobierac na nia swiadczenie pilelegnacyjne zeby miec za co pic..
dodam ze w ogole sie nia nie interesuje i jej nie odwiedza bo ciagle pije. Dodam ze ten syn ma znajoma w MOPS i ona mu pomaga to wszystko zalatwiac. Jak ja moge pomoc tej kobietce? Gdzie to zglosic?
~ASIA

Napisano: 26 mar 2014, 13:51

a kiedy powstała niepelnosprawność u matki?jeżeli po 18/24 roku to tylko szo a wtedy trzeba zrobić wywiad
~olka

Napisano: 26 mar 2014, 13:52

do MOPS
~@@@

Napisano: 26 mar 2014, 14:07

A dlaczego właściwie musimy się spowiadać ze wszystkiego by dostać pieniądze na chorą babcię, a na chore dziecko nie musimy?
Konstytucja wszędzie wymienia dzieci i osoby starsze, a tutaj nagle taka różnica.

W ogóle powinni każdemu płacę minimalną dać.
~Radek

Napisano: 26 mar 2014, 14:10

Wiecie jak to alkoholicy potrafia ladnie grac wiec i ten synek zagra opiekujacego sie kochanego synusia a rzeczywistosc wyglada inaczej. do MOPSu nie mam co zglaszac bo ma tam wtyki...
~ASIA

Napisano: 26 mar 2014, 14:13

jak jest przemocowy to na policję i niebieska katra, wtedy moze Panie z Mopsu sie obuszą.
~olka

Napisano: 26 mar 2014, 17:10

Przemocowy jest ale psychicznie bo z mama nie mieszka tylko u siebie. Najgorsze jest to ze wszyscy dookola widza i wiedza jak jest ale jak przychodzi co do czego to nic nie mozna zrobic..
~ASIA

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x