Świadczenie Pielęgnacyjne Wzór decyzja odmowna wiek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 sty 2015, 13:23

Wzór decyzji odmownej Pani na mamę niepełnosprawność nie powstała w wieku do ukończenia 18 lat.
Nowa 25

Napisano: 09 sty 2015, 14:12

taki jak do tej pory z uwzględnieniem rozważań TK, w szczególności:
Skutkiem wejścia w życie niniejszego wyroku nie jest ani uchylenie art. 17 ust. 1b ustawy o świadczeniach rodzinnych, ani uchylenie decyzji przyznających świadczenia, ani wykreowanie „prawa” do żądania świadczenia dla opiekunów dorosłych osób niepełnosprawnych, jeżeli niepełnosprawność podopiecznych nie powstała w okresie dzieciństwa. Trybunał Konstytucyjny orzekł ostatecznie o niekonstytucyjności jedynie części normy wynikającej z art. 17 ust. 1b ustawy o świadczeniach rodzinnych. Poprawienie stanu prawnego w tym zakresie należy wyłącznie do ustawodawcy
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:02

Nie rozumiem.
czy to jest wzór decyzji odmownej :?: :?: Pani składa na matkę i ja muszę wydać decyzje odmowną a jak się odwoła do SKO może otrzyma ŚP.
Nowa 25

Napisano: 09 sty 2015, 15:08

Nowa 25 pisze:Nie rozumiem.
czy to jest wzór decyzji odmownej :?: :?: Pani składa na matkę i ja muszę wydać decyzje odmowną a jak się odwoła do SKO może otrzyma ŚP.
Z zasady nie wklejam wzorów.
Napisałem, ze decyzja powinna wyglądać jak przed wyrokiem TK, tyle ze do uzasadnienia wkleiłbym rozważania TK na temat skutków swojego orzeczenia.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:12

Bo ludzie pytają córka albo syn na matkę nie miałąm jeszcze takiej sytuacji ciekawe czy SKO przyznaje po ukazaniu się wyroku trybunału. :?: Nowa 25

jeśli SKO przyzna to musimy płacić. A ktoś posiada taki wzór odmowy?
Nowa 25

Napisano: 12 sty 2015, 10:49

nie potrafisz sklecić kilka zdań dlaczego odmawiasz?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x