Dzień dobry. Mam takie pytanie. Klientka w trakcie pracy ma szereg zwolnień i ostatecznie dostaje świadczenie rehabilitacyjne na 3 miesiące. Świadczenie przyznano od 01.03.2021r., a umowę o pracę zamknięto 16.03.2021r..Klientka ma decyzję na świadczenie do końca maja. Pytanie, czy to jest świadczenie, z którego robię uzysk w kwietniu i przeliczam dochód za maj? Czy jak to jest przyznane w trakcie zatrudnienia, to nic nie robię? Oraz, jeśli Klientka miałaby przedłużenie kolejną decyzją ZUS, to już jest uzysk za lipiec, czy ciągłość tego, co uzyskała w marcu?
Dla mnie utrata zatrudnienia 16.03.2021r. i uzysk świadczenia rehabilitacyjnego po utracie zatrudnienia. Uzyska albo od marca albo od kwietnia, zależy kiedy po utracie zatrudnienia otrzymała pierwsze świadczenie rehabilitacyjne. Jeśli pierwsza wypłata w marcu, dochód za kwiecień, ewentualna utrata od maja. Jeśli w kwietniu to dochód za maj i utrata od czerwca.
Jeśli później było dalsze przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego to u nas jest ciągłość.
Czy jeśli świadczenie rehabilitacyjne ustało i pani składa do nas nowy wniosek na zasiłek rodzinny to co powinna jeszcze dołączyć? Czy wystarczy decyzja z ZUS o terminie przyznania świadczenia? Czy jakieś dodatkowe informacje mam wziąć?